Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Кабмін змінив порядок штрафування за правопорушення у сфері містобудівної діяльності

Редакція ПБО
Новини від 02.10.2013 р. № 735

Кабмін змінив порядок штрафування за правопорушення у сфері містобудівної діяльності

Кабмін постановою від 02.10.2013 р. № 735 виклав у новій редакції Порядок накладення штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Нагадаємо, цей Порядок визначає процедуру накладення штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності, що передбачені Законом України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності» від 14.10.94 р. № 208/94-ВР (далі — Закон № 208).

Як і раніше, справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності розглядає Держархбудінспекція та її територіальні органи.

Новою редакцією, зокрема, передбачено, що провадження у справі про правопорушення у сфері містобудівної діяльності не може бути розпочате, а розпочате провадження підлягає закриттю в разі:

— відсутності події та складу правопорушення у сфері містобудівної діяльності;

— втрати чинності відповідним положенням Закону № 208, яке передбачає відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності;

— закінчення на момент розгляду справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності строків, передбачених Законом № 208;

— наявності за тим самим фактом вчиненого правопорушення щодо суб’єкта містобудування, який притягається до відповідальності, постанови компетентного органу (посадової особи) про накладення штрафу або нескасованої постанови про закриття справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності;

— наявності в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців відомостей про перебування юридичної особи у стані припинення шляхом ліквідації (перебування фізичної особи — підприємця у стані припинення підприємницької діяльності) або про державну реєстрацію її припинення (державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця).

Постанова КМУ від 02.10.2013 р. № 735 набрала чинності з 29 жовтня 2013 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі