Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Уряд змінив порядок отримання дозволів на забруднення повітря стаціонарними джерелами

Редакція ПБО
Новини від 07.08.2013 р. № 748

Уряд змінив порядок отримання дозволів на забруднення повітря стаціонарними джерелами

Уряд змінив Порядок проведення та оплати робіт, пов’язаних з видачею дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, обліку підприємств, установ, організацій та громадян-підприємців, які отримали такі дозволи.* Зміни внесено урядовою постановою від 07.08.2013 р. № 748.

Так, Кабмін уточнив, що дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами видається суб’єкту господарювання за формою, встановленою Мінприроди.

Дозвіл видається безоплатно на строк не менш як 5 років.

Установлено, що суб’єкт господарювання, об’єкт якого належить до першої групи, для отримання дозволу подає необхідні документи до Мінприроди, а суб’єкт господарювання, об’єкт якого належить до другої або третьої групи, — до дозвільного центру (додатково про диференціацію об’єктів, що здійснюють викиди в атмосферу, за групами див. «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 50, с. 15).

Останні вже самі передають Держсанепідслужбі, її територіальним органам відповідну заяву та документи на отримання дозволу.

Держсанепідслужба, її територіальні органи протягом 15 календарних днів із дати надходження документів приймають рішення щодо можливості/неможливості видачі дозволу. Це рішення надсилається до Мінприроди та дозвільних центрів відповідно.

Постанова від 07.08.2013 р. № 748 набрала чинності з 30 жовтня 2013 року.

 

* Затверджено постановою КМУ від 13.03.2002 р. № 302.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі