Теми статей
Обрати теми

Результат від безоплатного передання ОЗ включається до доходів або витрат відповідно

Редакція ПБО
Лист від 27.09.2013 р. № 13548/5/99-99-19-03-02-16
img 1

податок на прибуток

img 2

Результат від безоплатного передання ОЗ включається до доходів або витрат відповідно

Лист Міністерства доходів і зборів України від 27.09.2013 р. № 13548/5/99-99-19-03-02-16

(витяг)

 

Міністерство доходів і зборів України розглянуло лист Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва від 25.08.2013 № 6604/0/20-13 щодо оподаткування операцій з передачі багатоквартирних будинків з балансу комунального підприємства на баланс об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і повідомляє.

Для підприємств, які передають з балансу основні засоби

Відповідно до п. 146.13 ст. 146 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) сума перевищення доходів від продажу або іншого відчуження над балансовою вартістю окремих об’єктів основних засобів та нематеріальних активів включається до доходів платника податку, а сума перевищення балансової вартості над доходами від такого продажу або іншого відчуження включається до витрат платника податку.

Пунктом 146.14 ст. 146 ПКУ зазначено, що дохід від продажу або іншого відчуження об’єкта основних засобів та нематеріальних активів для цілей застосування цієї статті визначається згідно з договором про продаж або інше відчуження об’єкта основних засобів та нематеріальних активів, але не нижче звичайної ціни такого об’єкта (активу).

З урахуванням викладеного, у разі здійснення операції з безоплатної передачі основних засобів іншим особам, сума перевищення доходів від такої передачі над балансовою вартістю об’єктів основних засобів включається до доходів платника податку, а сума перевищення балансової вартості над доходами від такої передачі включається до витрат платника податку.

При цьому дохід від відчуження основних засобів визначається з урахуванням звичайних цін на такі об’єкти.

<…>

 

Заступник Міністра А. Ігнатов

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі