Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Президент підписав закон про спрощення реєстрації та обліку платників податків!

Редакція ПБО
Новини від 24.10.2013 р. № 657-VII

Президент підписав закон про спрощення реєстрації та обліку платників податків!

Президент підписав Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків і вдосконалення деяких положень» від 24.10.2013 р. № 657-VII.

Одразу звертаємо вашу увагу, що практично всі нововведення, передбачені цим Законом, почнуть діяти з 1 січня 2014 року. Виняток становить технічна поправка до ст. 39 ПКУ щодо трансфертного ціноутворення, яка набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування Закону (опублікований 12.11.2013 р. у газеті «Голос України», 2013, № 212).

Зміни, внесені Законом, стосуються норм ПКУ, які регулюють справляння податку на прибуток, ПДВ, ПДФО, єдиного податку, а також порядку проведення перевірок та адміністрування податків і зборів (стисло про це див. «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 87, с. 3).

Законом, зокрема, передбачено:

право, а не обов’язок платника податків зазначати у фінзвітності тимчасові та постійні податкові різниці;

виключення з переліку обов’язкових реквізитів податкової накладної номера та дати митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на територію України;

— надання покупцям для подання скарги на постачальника 60-денного строку після граничного терміну подання декларації з ПДВ;

скасування свідоцтв про реєстрацію платника ПДВ (у тому числі як суб’єкта спеціального режиму оподаткування) та єдиного податку (заміною їм стануть виписки (довідки) з відповідних реєстрів);

— більш жорсткі штрафні санкції для порушників умов перебування на єдиному податку.

Текст документа з редакційним коментарем читайте в одному з найближчих номерів газети «Податки та бухгалтерський облік».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі