Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. До уваги власників великогабаритного та великовагового автотранспорту

Редакція ПБО
Новини від 14.08.2013 р. № 582
img 1 дозвіл ДАІ img 2

До уваги власників великогабаритного та великовагового автотранспорту

Кабмін уточнив, як оформити дозвіл на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні. Відповідні зміни унесено постановою КМУ від 14.08.2013 р. № 582 до Правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами, затверджених урядовою постановою від 18.01.2001 р. № 30.

Змінами уточнено, що дозвіл оформлюється підрозділами Державтоінспекції на підставі погоджувальних документів з власниками вулично-дорожньої мережі, залізничних переїздів, мостового господарства, служб міського електротранспорту, електромереж, електрифікації, електрозв’язку. У цих документах визначаються умови і режим проїзду зазначених транспортних засобів.

Також Правилами, яким регламентовано порядок отримання зазначеного дозволу. Для цього перевізник або уповноважена ним особа подає дозвільному центру заяву, копії погоджувальних документів та документ, що підтверджує внесення плати за оформлення дозволу.

Рішення про видачу або відмову у видачі дозволу приймається підрозділами Державтоінспекції в десятиденний строк.

Постанова від 14.08.2013 р. № 582 набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера зазначений документ офіційно не опубліковано.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі