Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Мінсоцполітики роз’яснило, як обчислити середню зарплату для розрахунку лікарняних

Редакція ПБО
Новини від 22.07.2013 р. № 380/18/99-13

Мінсоцполітики роз’яснило, як обчислити середню зарплату для розрахунку лікарняних

Міністерство соціальної політики України роз’яснило нюанси обчислення середньої заробітної плати для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності (далі — лікарняні) (лист від 22.07.2013 р. № 380/18/99-13).

1. Обчислення середньої заробітної плати для розрахунку лікарняних здійснюється відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266 (далі — Порядок).

2. Середньоденна заробітна плата для розрахунку лікарняних обчислюється шляхом ділення нарахованої за розрахунковий період заробітної плати, з якої сплачувалися страхові внески, на кількість відпрацьованих робочих днів у розрахунковому періоді (абз. 2 п. 14 Порядку). При цьому у розрахунковому періоді враховується заробітна плата у розмірі, в якому вона була нарахована, та на яку було нараховано ЄСВ, а також ураховуються фактично відпрацьовані дні у цих місяцях.

3. У загальному випадку розрахунковим періодом є останні 6 календарних місяців (з першого до першого числа), що передують місяцю, у якому настав страховий випадок (абз. 1 п. 4 Порядку). Місяці розрахункового періоду (з першого до першого числа), у яких застрахована особа не працювала з поважних причин, виключаються з розрахункового періоду (абз. 5 п. 4 Порядку). Поважними причинами вважаються, зокрема, тимчасова непрацездатність, відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та шестирічного віку за медичним висновком.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі