Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Як скласти податкову накладну на постачання імпортного товару при уточненні його коду за УКТ ЗЕД у митній декларації?

Редакція ПБО
Новини від 23.07.2013 р. № 2387/10/26-15-11-01-08

Як скласти податкову накладну на постачання імпортного товару при уточненні його коду за УКТ ЗЕД у митній декларації?

 

Київські податківці повідомили про порядок заповнення податкової накладної при постачанні імпортного товару в разі, якщо у подальшому, після оформлення митної декларації, його код за УКТ ЗЕД уточнюється (лист ГУ Міндоходів у м. Києві від 23.07.2013 р. № 2387/10/26-15-11-01-08).

Почнемо з того, що при настанні першої події постачальник повинен скласти податкову накладну. При цьому, оскільки йдеться про постачання імпортного товару, у графі 4 такої накладної слід проставити його код за УКТ ЗЕД.

Якщо надалі такий код уточнюється, то, на думку столичних контролерів, постачальнику слід скласти розрахунок коригування (вони вважають, що зміна коду УКТ ЗЕД призводить до зміни номенклатури товару). Мета цих дій — «відмінусувати» обсяги постачання, відображені у податковій накладній із «неправильним» кодом за УКТ ЗЕД (тобто до його уточнення).

Однак це ще не все… Податківці вважають, що «правильний» (тобто після уточнення) обсяг постачання не відображається у такому розрахунку коригування. На їх думку, з цією метою постачальник має скласти нову податкову накладну. Дуже цікаво… Хоча схожа позиція контролерами вже висловлювалася. При цьому їм би не завадило відповісти на запитання, що ж це за дата для складання податкової накладної.

На завершення додамо: оскільки ми говоримо про постачання імпортного товару, відповідні податкові накладні та розрахунки коригування до них підлягають реєстрації у Єдиному реєстрі податкових накладних. Якщо ж ви забули це зробити, то на допомогу вам прийде консультація у газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 70, с. 28.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі