Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Стати платником ПДВ/єдиноподатником буде простіше!

Редакція ПБО
Новини від 30.01.2013 р. № 2029, 2139

Стати платником ПДВ/єдиноподатником буде простіше!

ВРУ ухвалила два закони України: «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо реєстрації осіб платниками ПДВ» (законопроект від 16.01.2013 р. № 2029) та «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» (законопроект від 30.01.2013 р. № 2139).

Якщо Президент України підпише їх у незмінному вигляді, то на нас очікують такі новації:

1) реєструватися ПДВшником у добровільному порядку буде простіше. Це можна буде зробити навіть не здійснивши жодного оподатковуваного ПДВ постачання;

2) подати ПДВ-реєстраційну заяву можна буде не лише особисто, а й засобами електронного зв’язку. Більше того, подати її буде дозволено і в процесі реєстрації суб’єкта господарювання (у вигляді додатка до реєстраційної заяви).

Законодавець звернув увагу і на єдиний податок. Так, під час реєстрації суб’єкта господарювання можна буде одразу ж подати заяву і на єдиноподатну реєстрацію. У такому разі Свідоцтво платника єдиного податку видаватиметься не пізніше наступного робочого дня після того, як податківці отримають від держреєстратора електронну копію заяви.

Ці зміни, як очікується, запрацюють лише з 01.01.2014 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі