Теми статей
Обрати теми

Набрав чинності Закон про визначення кінцевих вигодонабувачів

Верховна Рада України

25 листопада 2014 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодо­набувачів юридичних осіб та публічних діячів» від 14.10.2014 р. № 1701-VII.

Так, згідно з цим Законом підприємства, крім державних і комунальних, зобов’язані встановлювати свого кінцевого вигодонабувача, регулярно оновлювати і зберігати інформацію про нього. Також вони повинні надавати інформацію про кінцевого вигодонабувача державному реєстратору.

Встановлена адміністративна відповідальність за неподання юридичною особою держреєстратору інформації про вигодонабувача у вигляді штрафу від 300 до 500 нмдг (від 5100 грн. до 8500 грн.). Відповідні зміни внесено до ст. 16611 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Юрособи, зареєстровані до набрання чинності Законом, зобов’язані подати держреєстратору відомості про кінцевого вигодонабувача, в тому числі про кінцевого вигодонабувача їх засновника, протягом 6 місяців із дня набрання чинності Законом № 1701-VII.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі