Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Визначено новий порядок адміністративного оскарження рішень податківців

Редакція ПБО
Новини від 25.12.2013 р. № 848

Визначено новий порядок адміністративного оскарження рішень податківців

Міндоходів наказом від 25.12.2013 р. № 848 затвердило Порядок оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду органами доходів і зборів (далі — Порядок № 848).

Цим документом визначено процедуру оскарження платниками податків податкових повідом­лень-рішень або інших рішень органів доходів і зборів під час адміністративного оскарження.

Порядок не застосовується при оскарженні рішень органів доходів і зборів, якщо спеціальним законом установлено інший порядок оскарження таких рішень, а також при оскарженні постанов, прийнятих у справах про адміністративні правопорушення.

Також уточнено, що не підлягають адміністративному оскарженню:

— грошові зобов’язання, самостійно визначені платником податків;

— рішення органів доходів і зборів, які оскаржені платником податків у судовому порядку.

Як і раніше, скарга подається до органу доходів і зборів вищого рівня протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання платником податків рішення органу доходів і зборів, яке оскаржується.

У разі якщо орган доходів і зборів приймає рішення про повне або часткове незадоволення скарги платника податків, такий платник податків має право звернутися протягом 10 календарних днів, наступних за днем отримання рішення про результати розгляду скарги, зі скаргою до органу доходів і зборів вищого рівня.

Аналітичний матеріал, присвячений оскарженню рішень податківців згідно з Порядком № 848, буде опубліковано в одному з найближчих номерів нашої газети.

Наказ від 25.12.2013 р. № 848 набрав чинності з 5 лютого 2014 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі