Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Затверджено нову форму «прибуткової» декларації за результатами спільної діяльності

Редакція ПБО
Новини від 16.12.2013 р. № 810

Затверджено нову форму «прибуткової» декларації за результатами спільної діяльності

Міндоходів наказом від 16.12.2013 р. № 810 затвердило нову форму Податкової декларації про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи та Порядок ведення обліку результатів спільної діяльності на території України без створення юридичної особи.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування (на момент підготовки цього номера ще не опублікований).

Нагадаємо, що у своєму листі від 18.01.2014 р. № 1097/7/99-99-19-03-01-17 (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2014, № 8, с. 5) головні податківці рекомендували подати декларацію за результатами спільної діяльності (як і декларацію з податку на прибуток підприємств) за 2013 рік за новою («МДЗівською») формою, про яку зараз ідеться.

Проте програми подання електронної звітності досі під нові декларації «не заточені». Тому, ураховуючи наближення граничного строку подання (3 березня п. р.), декларація зі спільної діяльності, найімовірніше, подавтиметься ще за старою формою (затвердженою наказом Мінфіну від 28.10.2011 р. № 1352).

Стисло викладемо суть унесених наказом Міндоходів № 810 змін до «СД-звітності». Зміни, узагалі, не дуже значні, наведемо основні з них.

У самому бланку декларації:

— додано два нові рядки — 11 (у ньому відоб­ражається загальна сума авансів, нарахованих за звітний період, на які зменшується податок на прибуток) і 12 (сума податку на прибуток за звітний період, зменшена на суму авансів);

— розрахунок щомісячних авансових платежів з податку на прибуток у новій декларації повинен відображатися за рядком 18 (у старій «мінфінівській» декларації — за рядком 27);

— введено новий розділ (з новими рядками 29 — 33) для самостійного виправлення помилок з авансових внесків.

Крім того, декларація була доповнена новим додатком ТЦ для коригування податкових зобов’язань платника податків у зв’язку з трансфертним ціноутворенням. Зміни, пов’язані з «ТЦ», поширилися і на додатки ІД та ІВ до декларації.

А текст небагатослівного Порядку ведення обліку результатів спільної діяльності на території України без створення юридичної особи взагалі змін не зазнав.

Про нюанси провадження спільної діяльності, обліку та звітності щодо неї ви можете довідатися з газети «Податки та бухгалтерський облік», 2012, № 50.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі