Теми статей
Обрати теми

Декларуємо податкову знижку

Редакція ПБО
Стаття

Декларуємо податкову знижку

Законодавець надав можливість окремим категоріям платників податків повернути з бюджету частину податку на доходи, сплаченого із заробітної плати. Хто ці щасливчики? Що їм потрібно робити, щоб ця можливість стала реальністю? Давайте з’ясовувати.

Марія Соломіна, експерт з питань оплати праці

 

Ви, напевно, вже зрозуміли, що в цій статті ми з вами поговоримо про податкову знижку. Вона дає право громадянину в разі дотримання певних умов зменшити розмір його загального річного оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати на суму передбачених ст. 166 ПКУ витрат.

img 1«Що це за умови?» — запитаєте ви. Їх можна розподілити на три групи.

1. Вимоги до платника податків. Скористатися податковою знижкою ви зможете, якщо є резидентом, маєте реєстраційний номер облікової картки платника податку або відмітку в паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією і номером паспорта, і отримували протягом звітного року доходи у вигляді заробітної плати (пп. 166.4.1, 166.4.2 ПКУ).

2. Вимоги до товарів (робіт, послуг), вартість яких дозволено включити до податкової знижки. Вони мають бути придбані у фізичних або юридичних осіб — резидентів у звітному році (п.п. 14.1.170 ПКУ), а вартість та строк їх продажу (виконання, надання) — підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами. Такими документами можуть бути квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) та їх покупця тощо.

3. Вимоги до суми податкової знижки. Загальна сума податкової знижки за звітний рік не може перевищувати загальну суму зарплати, нараховану фізособі за такий рік, зменшену на суму ЄСВ і ПСП* за її наявності (п.п. 166.4.2 ПКУ).

* Тут і далі ЄСВ — єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; ПСП — податкова соціальна пільга.

Крім того, п.п. «а» п. 176.1 ПКУ зобов’язує всіх платників податків, які декларують доходи, вести облік доходів і витрат у Книзі обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу (далі — Книга). У 2013 році ця Книга повинна була вестися за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 09.01.2013 р. № 6 (див. с. 37). Але податківці не завжди перевіряють її наявність.

Із вимогами визначилися. Тож давайте перейде­мо до найцікавішого! Поговоримо про товари (роботи, послуги), вартість яких можна включити до складу податкової знижки!

Витрати, які враховуються при формуванні податкової знижки за підсумками 2013 року

Перелік витрат, які можуть бути включені до податкової знижки за підсумками 2013 року, встановлено п. 166.3 ПКУ. Він є вичерпним. Для наочності наведемо його в табличному вигляді з нашими поясненнями (див. табл. 1 на с. 33).

Таблиця 1. Витрати, які враховуються при формуванні податкової знижки за підсумками 2013 року

Витрати, дозволені до включення до складу податкової знижки за підсумками року

Додаткові обмеження щодо суми витрат

1

2

Проценти за іпотечним житловим кредитом (п.п. 166.3.1 ПКУ)

Частина суми процентів, яка розраховується за правилами, передбаченими ст. 175 ПКУ

Для цілей ПКУ під іпотечним житловим кредитом слід розуміти фінансовий кредит, який надається фізичній особі банківською чи іншою фінансовою установою відповідно до закону на строк не менше 5 повних календарних років для фінансування витрат, пов’язаних із придбанням квартири (кімнати) чи житлового будинку (його частини) або будівництвом житлового будинку (його частини), що надаються у власність позичальника, з прийняттям кредитором такого житла (землі, яка знаходиться під таким житловим будинком, у тому числі присадибної ділянки) у заставу (п.п. 14.1.87 ПКУ). Підтвердити право на включення до податкової знижки частини суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом платник податків може такими документами: 1) кредитним договором і нотаріально посвідченим договором іпотеки; 2) відповідними платіжним документами, у яких чітко визначено суму сплачених процентів за користування іпотечним кредитом та прізвище, ім’я, по батькові платника податків як платника цих процентів (рахунок з відбитком каси про перерахування коштів, платіжне доручення банку з відміткою про перерахування коштів); 3) паспортом платника податків з відміткою про реєстрацію за місцезнаходженням житлового будинку (квартири, кімнати), за яким оформлено іпотечний житловий кредит

Кошти або вартість майна, передані платником податку у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, зареєстрованим в Україні та внесеним до Реєстру неприбуткових організацій та установ (п.п. 166.3.2 ПКУ)

Сума коштів або вартість майна в розмірі, що не перевищує 4 % суми загального оподатковуваного доходу платника податку за звітний рік

Для підтвердження понесених витрат на зазначені цілі платник податків повинен мати договір про пожертвування і копію Рішення про внесення установи (організації) до Реєстру неприбуткових установ та організацій

Кошти, сплачені на користь закладів освіти, для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти платника податків та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітну плату (п.п. 166.3.3 ПКУ)

Не більше 1610 грн. у розрахунку на кожного учня, за кожен повний або неповний місяць навчання протягом звітного 2013 року

Підтвердити право на податкову знижку за сумою коштів, сплачених за навчання, можна відповідними платіжними та розрахунковими документами (квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами; договором з навчальним закладом; довідкою про отримані у звітному році доходи, документи, що підтверджують ступінь споріднення (у разі компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти члена сім’ї першого ступеня споріднення) тощо

Сума витрат платника податку на сплату страхових платежів (страхових внесків, страхових премій) та пенсійних внесків, сплачених платником податку страховику-резиденту, недержавному пенсійному фонду, банківській установі за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення, за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом, а також внески на банківський пенсійний депозитний рахунок, на пенсійні вклади та рахунки учасників фондів банківського управління як такого платника податку, так і членів його сім’ї першого ступеня споріднення (п.п. 166.3.5 ПКУ)

При страхуванні платника податків або за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом платника податків або на банківський пенсійний депозитний рахунок, пенсійний вклад, рахунок учасника фонду банківського управління чи за їх сукупністю не більше суми, що дорівнює 1610 грн., у розрахунку за кожен повний або неповний місяць звітного 2013 року, протягом яких діяв договір страхування. При страхуванні члена сім’ї платника податку першого ступеня споріднення або за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом, або на банківський пенсійний депозитний рахунок, пенсійний вклад, рахунок учасника фонду банківського управління на користь такого члена сім’ї чи за їх сукупністю — не більше суми, що дорівнює 805 грн., у розрахунку за кожен повний або неповний місяць звітного 2013 року, протягом яких діяв договір страхування

Членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі всиновлені (п.п. 14.1.263 ПКУ). У платіжних (розрахункових) документах, що підтверджують право на включення таких витрат до складу податкової знижки, обов’язково мають бути зазначені суми сплачених страхових та пенсійних внесків, дата сплати, прізвище платника, реквізити договору, згідно з яким здійснюється така сплата, відповідний договір (договір довгострокового страхування життя, договір недержавного пенсійного забезпечення, пенсійний контракт з недержавним пенсійним фондом тощо)

Сума витрат платника податків на оплату допоміжних репродуктивних технологій (п.п. 166.3.6 ПКУ)

Не більше 1/3 доходу у вигляді заробітної плати за звітний 2013 рік

Включити до складу податкової знижки такі витрати має право тільки жінка — платник податків, з якою проводилися відповідні дії (див. роз’яснення Міндоходів у БЗ у підкатегорії 103.06.06)

Сума витрат платника податків на оплату вартості державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита (п.п. 166.3.6 ПКУ)

Без обмежень

Кошти, сплачені платником податків у зв’язку з переобладнанням транспортного засобу, що йому належить (п.п. 166.3.7 ПКУ)

Витрати, понесені платником податків у зв’язку з переобладнанням транспортного засобу з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизеля, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива

Для підтвердження права на податкову знижку за такими витратами необхідно мати відповідні документи, що підтверджують витрати з переобладнання транспортного засобу, сертифікат відповідності транспортного засобу, який було переобладнано, та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт) (див. роз’яснення в БЗ у підкатегорії 103.06.07)

Сума витрат платника податків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним (п.п. 166.3.8 ПКУ)

Витрати, понесені безпосередньо фізичною особою на будівництво (придбання) доступного житла та погашення пільгового іпотечного житлового кредиту та процентів за ним

Доступне житло — це житлові будинки (комплекси) та квартири, які вже збудовані або будуються за державної підтримки (ч. 1 ст. 4 Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» від 25.12.2008 р. № 800-VI)

 

Зверніть увагу: є ще один вид витрат, які п.п. 166.3.4 ПКУ дозволяє включати до складу податкової знижки, але які ми навмисно не навели в табл. 1. Це кошти, сплачені на користь закладів охорони здоров’я за лікування платника податків або члена його сім’ї першого ступеня споріднення. Річ у тім, що п.п. 166.3.4 ПКУ набере чинності тільки з 1 січня податкового року, наступного за роком, в якому набере чинності закон про загальнообов’язкове державне соціальне медичне страхування (абзац сьомий п. 1 розд. XIX ПКУ). Наразі такого закону немає, а тому ці витрати включити до складу податкової знижки за підсумками 2013 року не можна. Отже, ми визначилися з переліком витрат, дозволених до включення до складу податкової знижки. Як же реалізувати це право? Для цього необхідно заповнити декларацію про доходи з додатком 6. Як це зробити? Читаємо далі!

Заповнюємо додаток 6 до декларації про доходи

Без зайвих зволікань наведемо порядок заповнен­ня додатка 6 до декларації про доходи в таблиці (див. табл. 2).

Таблиця 2. Порядок заповнення додатка 6 декларації про доходи

Код і найменування рядка/колонка

Пояснення

1

2

Колонка «Перелік витрат, фактично понесених платником податку протягом звітного (податкового) періоду», рядки 01 — 09

На підставі підтвердних документів та з урахуванням обмежень, установлених ст. 166 ПКУ (а для іпотеки ще і ст. 175 ПКУ) (див. табл. 1), визначаєте за кожним видом витрат, дозволених до включення до складу податкової знижки, суму витрат, яка братиме участь у формуванні суми податкової знижки

Рядок 09 «Усього витрат (сума рядків 01 — 08)»

Зазначаєте загальну суму витрат, дозволених до включення до складу податкової знижки

Рядок 10 «Сума нарахованої заробітної плати, зменшена з урахуванням положень пункту 164.6 статті 164 розділу IV Податкового кодексу України»

Указуєте базу оподаткування доходу у вигляді заробітної плати, нарахованого за 2013 рік. Для цього суму заробітної плати, нараховану за 2013 рік (див. колонку 3 рядка 01.01 розд. II декларації про доходи), зменшуєте на суми ЄСВ і ПСП (за наявності права на неї). Дані про суми ЄСВ і ПСП берете з довідок (довідки) про доходи, виданих роботодавцями

Рядок 11 «Сума (вартість) витрат платника податку — резидента, дозволених до включення до податкової знижки (рядок 09, але не більше рядка 10)»

Зазначаєте загальну суму податкової знижки, на яку ви маєте право зменшити свій оподатковуваний дохід за звітний рік. Ця сума не може перевищувати базу оподаткування доходу у вигляді заробітної плати за звітний рік, наведену в рядку 10 додатка 6. Тобто, якщо загальна сума витрат, дозволених до включення до складу податкової знижки (рядок 09 додатка 6), не перевищує базу оподаткування доходу у вигляді заробітної плати (рядок 10 додатка 6), то значення рядка 11 дорівнюватиме значенню рядка 09. В іншому разі значення рядка 11 дорівнюватиме значенню рядка 10

Рядок 12 «Сума податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання у зв’язку з використанням права на податкову знижку…»

Указуєте суму ПДФО, на яку буде зменшено податкові зобов’язання у зв’язку з використанням права на податкову знижку. Розрахунок суми ПДФО здійснюєте за формулою, наведеною в назві рядка. Причому, на нашу думку, якщо зменшена загальна сума оподатковуваних доходів, яка дорівнює різниці рядків 10 і 11 додатка 6, не перевищує 120 розмірів мінімальної зарплати, установленої на 1 січня 2013 року (137640,00 грн.), то вона вся оподатковуватиметься за ставкою 15 %. В іншому разі до суми доходів, що дорівнює 137640,00 грн., слід застосувати ставку 15 %, до суми перевищення над зазначеною сумою — ставку 17 %. Погоджуються з цим і податківці (див. БЗ, підкатегорія 103.05)

 

Далі дані рядка 12 додатка 6 переносяться до рядка 11 розділу V «Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб» декларації про доходи і беруть участь у визначенні загального результату декларування.

Звертаємо увагу: подаючи декларацію про доходи, щоб реалізувати своє право на податкову знижку, ви зобов’язані відобразити в ній усі оподатковувані доходи, отримані вами у 2013 році (за їх наявності), а не тільки суму заробітної плати.

Подається така декларація до ДПІ за місцем проживання. Причому, якщо ви не зобов’язані подавати декларацію про доходи за 2013 рік, а робите це виключно через податкову знижку, то податківці будуть раді прийняти її до 31.12.2014 р. Якщо ж подання декларації про доходи за звітний рік — ваш обов’язок (див. табл. 1 і 2 на с. 3), то декларацію із сумою податкової знижки подаєте у строки, установлені для випадків обов’язкового подання. Так, фізособи-підприємці повинні були задекларувати податкову знижку разом з іншими оподатковуваними доходам не пізніше 10.02.2014 р., а звичайні громадяни, які зобов’язані згідно із законом подати декларацію, та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зможуть це зробити по 30.04.2014 р. включно.

І на завершення радісний момент: сума податку, що повертається вам із бюджету у зв’язку з реалізацією права на податкову знижку, не включається до вашого оподатковуваного доходу на підставі п.п. 165.1.17 ПКУ.

А тепер приклад заповнення декларації про доходи і додатка 6.

Приклад. Коваленко О. С. протягом 2013 року отримував доходи тільки у вигляді заробітної плати за основним місцем роботи (ТОВ «Космос»). Сума заробітної плати Коваленка О. С., нарахована за 2013 рік, становить 56000 грн. Сума ЄСВ, утриманого із заробітної плати, — 2016 грн., а сума утриманого ПДФО — 8097,60 грн.

У серпні 2013 року він оплатив навчання свого сина у вищому навчальному закладі (сину 17 років) у 2013 — 2014 навчальному році. Сума оплати дорівнює 8150 грн. Договір на навчання укладено між вищим навчальним закладом і сином Коваленка О. С. Його ж дані зазначені в квитанціях на оплату навчання. Тривалість навчального року за договором на навчання становить 10 місяців.

Самостійного доходу у вигляді заробітної плати син Коваленка О. С. не має.

Коваленко О. С. планує включити витрати на навчання сина у навчальному закладі до складу податкової знижки.

 

<…>

Книга обліку

доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу

Коваленка Олега Сергійовича, м. Харків, вул. Весела, буд. 6, кв. 2,
 реєстраційний номер облікової картки платника податків 2752548956

(грн.)

Дата (день місяця, місяць, рік) отримання доходу або понесених витрат

Джерело отриманого доходу або понесених витрат (найменування, код платника податків згідно з ЄДРПОУ, місцезнаходження юридичної особи, П. І. Б. та реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта, місце проживання фізичної особи*)

Загальний річний оподатковуваний дохід

Сплачено (перераховано) податку

місячний оподатковуваний дохід

іноземні доходи

сума доходу

сума витрат

сума доходу

сума витрат

1

2

3

4

5

6

7

31.01.2013

ТОВ «Космос» (14587545), м. Харків, вул. Красива, 45

4500,00

650,70

28.02.2013

ТОВ «Космос» (14587545), м. Харків, вул. Красива, 45

4500,00

650,70

<…>

12.08.2013

Харківський національний економічний університет (24253648), м. Харків, просп. Леніна, 9а

8150,00

31.08.2013

ТОВ «Космос» (14587545), м. Харків, вул. Красива, 45

4500,00

650,70

30.09.2013

ТОВ «Космос» (14587545), м. Харків, вул. Красива, 45

5000,00

723,00

<…>

31.12.2013

ТОВ «Космос» (14587545), м. Харків, вул. Красива, 45

5000,00

723,00

Усього

56000,00

8150,00

8097,60

 

Ми вже з вами з’ясували, що фізособа має право включити до складу податкової знижки понесені безпосередньо нею витрати на навчання члена своєї сім’ї першого ступеня споріднення за умови, що останній не отримує заробітну плату (п.п. 166.3.3 ПКУ). Причому, що стосується витрат на навчання дітей, то, на думку податківців, при реалізації одним із батьків права на включення до податкової знижки таких витрат вік дитини обмежується 23 роками (див. роз’яснення в БЗ у підкатегорії 103.06.03). У нашому випадку обидві ці вимоги виконуються — дитина не отримувала зарплату в 2013 році і їй тільки 17 років.

Але як же бути з вимогою, що витрати мають бути понесені саме платником податків, який їх декларує? Адже з умов нашого прикладу випливає, що договір на навчання укладено між вищим навчальним закладом і сином Коваленка О. С. Більше того, саме дані дитини зазначені у квитанціях на оплату навчання. Поспішаємо заспокоїти. Нічого страшного. Просто в цьому випадку податківці разом з іншими документами (договором на навчання дитини, квитанціями, що підтверджують оплату за навчання дитини, довідками про отриманий дохід у вигляді заробітної плати) попросять Коваленка О. С. надати документи, які підтверджують споріднення.

До складу податкової знижки можуть бути включені витрати на оплату навчання тільки у вітчизняних вищих і професійно-технічних навчальних закладах, метою якого є отримання певного навчально-кваліфікаційного рівня. Це випливає з положень пп. 14.1.170, 166.3.3 ПКУ. У нас дитина навчається саме у вітчизняному вищому навчальному закладі — Харківському національному економічному університеті (див. умови прикладу).

Тепер визначимо суму витрат на навчання, яка увійде до складу податкової знижки. Підпункт 166.3.3 ПКУ дозволяє включати до знижки з ПДФО суму витрат на навчання, що не перевищує у 2013 році 1610,00 грн. у розрахунку на кожну особу, яка навчається, за кожен повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року. Отже, сума коштів, сплачена у звітному (2013) податковому році за періоди навчання наступного (2014) року, не може бути включена до податкової знижки звітного (2013) року.

Розрахуємо суму щомісячного платежу за навчання у вищому навчальному закладі сина Коваленка О. С. :

8150,00 : 10 = 815,00 (грн.),

де 10 — тривалість навчального року.

Щомісячний платіж за навчання (815,00 грн.) не перевищує граничний розмір (1610,00 грн.). Отже, до складу податкової знижки 2013 року Коваленко О. С. зможе включити суму, що дорівнює:

815,00 х 4 = 3260,00 (грн.),

де 4 — кількість місяців навчання, які припадають на 2013 рік (вересень — грудень 2013 року).

А як же бути з оплатою за навчання у 2014 році, що фактично була проведена Коваленко О. С. у 2013 році? Чи зможе він урахувати її при формуванні податкової знижки 2014 року? На жаль, відповідь на це запитання не радує. Із роз’яснень податківців, наведених у БЗ у підкатегорії 103.06.03 випливає, що витрати, понесені у 2013 році на оплату навчання у 2014 році, платники податків взагалі не зможуть включити до складу податкової знижки. Оскільки в цьому випадку не виконуватиметься умова, установлена п.п. 166.2.1 ПКУ, згідно з якою до податкової знижки звітного року можуть бути включені витрати, понесені у звітному році.

Зразок заповнення декларації про доходи і додатка 6 див. с. 39 — 40.

 

висновки


img 2
 
 
  • Законодавець закріпив у ПКУ право фізичної особи повернути з бюджету частину сплаченого нею протягом року із заробітної плати ПДФО, якщо такою особою були понесені витрати, перелічені в п. 166.3 ПКУ.

  • Повернення ПДФО здійснюється шляхом зменшення загального річного оподатковуваного доходу фізособи, розрахованого з урахуванням положень п. 164.6 ПКУ, на суму податкової знижки.

  • Щоб реалізувати своє право на податкову знижку, платнику податків необхідно заповнити та подати декларацію про доходи.
 

 

<…>

ПОДАТКОВА ДЕКЛАРАЦІЯ

ПРО МАЙНОВИЙ СТАН І ДОХОДИ

<…>

Код рядка

II. ДОХОДИ, ЯКІ ВКЛЮЧАЮТЬСЯ ДО ЗАГАЛЬНОГО РІЧНОГО ОПОДАТКОВУВАНОГО ДОХОДУ

Сума нарахованого (виплаченого) доходу (грн, коп.)

Сума податку (грн, коп.)

утриманого (сплаченого) податковим агентом

яка підлягає сплаті платником податку самостійно

1

2

3

4

5

01

Доходи, які включаються до загального річного оподатковуваного доходу, в тому числі:

56000,00

8097,60

01.01

Заробітна плата

56000,00

8097,60

<…>

Код рядка

V. РОЗРАХУНОК ПОДАТКОВИХ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ З ПОДАТКУ НА ДОХОДИ ФІЗИЧНИХ ОСІБ

Сума (грн, коп.)

1

2

3

08

Сума загального річного оподатковуваного доходу (рядок 01 колонки 3 + рядок 02 + рядок 04)

56000,00

09

Сума податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб (рядок 01 колонки 5 + рядок 03.01 + рядок 07)

10

Сума податку, сплаченого платником податку самостійно на дату подання декларації

11

Сума податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання у зв’язку з використанням права на податкову знижку згідно із статтею 166 розділу IV Податкового кодексу України (рядок 12 додатка 6)4

489,00

12

Сума податків, сплачених за кордоном, на яку зменшуються податкові зобов’язання згідно з підпунктом 170.11.2 пункту 170.11 статті 170 розділу IV Податкового кодексу України (колонка 6 додатка 4, але не більше значення рядка 09)4

13

Розрахунки з бюджетом:

х

13.01

сума податку, що підлягає сплаті до бюджету (позитивне значення (рядок 09 - рядок 11 - рядок 12 - рядок 03.02))

13.02

сума податку, що підлягає поверненню з бюджету (від’ємне значення (рядок 09 - рядок 11 - рядок 12 - рядок 03.02))

489,00

<…>

 

 

Додаток 6

ПЕРЕЛIК

сум витрат, що включаються до складу податкової знижки
згідно із статтею 166 розділу IV Податкового кодексу України

Код рядка

Перелік витрат, фактично понесених платником податку протягом звітного (податкового) періоду

Реквізити документів, які підтверджують витрати

Сума (грн.)

1

2

3

4

<…>

03

Сума коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати. Така сума не може перевищувати розміру доходу, визначеного в абзаці першому підпункту 169.4.1 пункту 169.4 статті 169 розділу IV Податкового кодексу України, в розрахунку на кожну особу, яка навчається, за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року

Договір навчання від 05.08.2013 р. № 485, квитанція про сплату навчання від 12.08.2013 р. № 2345

3260,00

<…>

09

Усього витрат (сума рядків 01 — 08)

х

3260,00

10

Сума нарахованої заробітної плати, зменшена з урахуванням положень пункту 164.6 статті 164 розділу IV Податкового кодексу України

х

53984,00

11

Сума (вартість) витрат платника податку — резидента, дозволених до включення до податкової знижки (рядок 09, але не більше рядка 10)

х

3260,00

12

Сума податку, на яку зменшуються податкові зобов’язання у зв’язку з використанням права на податкову знижку (колонка 4 рядка 01.01 декларації - (рядок 10 - рядок 11) х на ставки податку, визначені пунктом 167.1 статті 167 розділу IV Податкового кодексу України)

х

489,00

<…>

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі