Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Як отримати статус платника ПДВ з позитивною податковою історією?

Редакція ПБО
Новини від 30.12.2013 р. № 891

Як отримати статус платника ПДВ з позитивною податковою історією?

Міндоходів наказом від 30.12.2013 р. № 891 затвердило Методрекомендації щодо застосування постанови КМУ від 25.01.2012 р. № 73 «Про затвердження критеріїв, у разі відповідності яким платник податку на додану вартість вважається таким, що має позитивну податкову історію».

Нагадаємо, що для того, щоб отримати статус платника з позитивною податковою історією, платник ПДВ повинен відповідати таким критеріям: відсутність рішення органу ДПС про анулювання реєстрації платника ПДВ, своєчасність подання звітності з ПДВ, відповідність критеріям, установленим п. 200.19 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) (якщо платник подає декларацію та заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, відображеної в такій декларації).

Крім того, платники ПДВ вважаються такими, що мають позитивну податкову історію, якщо протягом попередніх 36 послідовних місяців такі платники відповідають усім наведеним вище критеріям.

Так, у Методрекомендаціях роз’яснюється, що платник податків вважається таким, що має позитивну податкову історію, не тільки при декларуванні суми бюджетного відшкодування на поточний раху­нок платника в банку в кожному з 36 попередніх послідовних місяців, а й за умови, якщо він хоча б в одному або в декількох із 36 попередніх послідовних місяців декларує інші показники декларації.

Податківці пояснюють свою позицію тим, що розрахунок на відповідність критеріям, установленим п. 200.19 ПКУ, здійснюється тільки за умови декларування суми бюджетного відшкодування в рядку 23.1 декларації з ПДВ.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі