Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Законодавці розширили сферу застосування ПКУ

Редакція ПБО
Новини від 16.01.2014 р. № 721-VII

Законодавці розширили сферу застосування ПКУ

22 січня 2014 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» від 16.01.2014 р. № 721-VII (далі — Закон № 721).

Цей Закон зачепив і норми Податкового кодексу України (далі — ПКУ). Зокрема, Закон № 721 розширив сферу застосування ПКУ, встановивши, що останній тепер регулює відносини, які виникають не лише у сфері справляння податків і зборів, а і в інших сферах.

Також Законом № 721 визначено, що особливий порядок оподаткування неприбуткових установ та організацій не поширюється на громадські об’єднання, які виконують функції іноземного агента.

Такий статус присвоюється тим громадським об’єднанням, які для забезпечення своєї діяльності отримують кошти або майно від іноземних держав, їх державних органів, неурядових організацій інших держав, міжнародних неурядових організацій, іноземних громадян, осіб без громадянства або уповноважених ними осіб, що отримують грошові кошти або інше майно із зазначених джерел, а також беруть участь, у тому числі на користь іноземних джерел, у політичній діяльності на території України.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі