Теми статей
Обрати теми

Про референтне ціноутворення на ліки

Кабінет Міністрів України
Новини законодавства.

Кабмін постановою від 02.07.2014 р. № 240 затвердив новий Порядок декларування зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення.

Так, декларування оптово-відпускних цін на лікарські засоби здійснюється з використанням механізму визначення порівняльних (референтних) цін, установлених у країні їх походження, Республіці Болгарія, Республіці Молдова, Республіці Польща, Словацькій Республіці, Чеській Республіці, Латвійській Республіці, Угорщині і Республіці Сербія та в Україні (п. 2 цього Порядку).

Також уряд перелічив, які лікарські засоби та вироби медичного призначення з 1 серпня 2014 року підлягають декларуванню зміни оптово-відпускних цін без урахування мита і ПДВ (п. 1 постанови № 240).

Крім того, установлено, що зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, внесені до набрання чинності постановою № 240 до реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, підлягають декларуванню відповідно до цієї постанови до 1 березня 2015 року.

Постанова від 02.7.2014 р. № 240 набрала чинності з 15 липня 2014 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі