Теми статей
Обрати теми

Місце постачання послуг

Місце постачання послуг має ключове значення при оподаткуванні. Саме від місця постачання залежить, обкладаються послуги ПДВ чи ні.

Згідно з п.п. «б» п. 185.1 ПКУ об’єктом оподаткування є операції з постачання послуг, місце постачання яких відповідно до ст. 186 розташоване на митній території України. Отже, якщо визначене за правилами ст. 186 ПКУ місце постачання послуг:

— знаходиться на території України, то послуги підпадають під об’єкт оподаткування та обкладаються ПДВ;

— розташоване за межами України, то послуги не підпадають під об’єкт оподаткування (не обкладаються ПДВ).

Аналогічні правила працюють і щодо послуг нерезидентів. Розглянемо їх.

Контролюючі органи радять для класифікації послуг орієнтуватися на КВЕД (див., наприклад, консультацію в підкатегорії 101.04 БЗ). У цій консультації зазначалося, що з метою правильної класифікації послуг та перевірки їх відповідності тому чи іншому коду КВЕД можна звернутися до органів статистики. Але одразу зауважимо, що коди КВЕД, зазначені в ЄДР і статдовідці підприємства, повинні відігравати другорядну роль. Наданий суб’єкту господарювання органами держстатистики код виду економічної діяльності не зумовлює обов’язок оподаткування чи неоподаткування послуг, які він надає.

 

Місце постачання послуг (ст. 186)

img 1

img 2

img 3
img 4
img 5

img 6
img 7

img 8
img 9

img 10
img 11
img 12
img 13
img 14

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі