Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Гриф «Затверджено» податкової накладної написано не за стандартом: що робити?

Редакція ПБО
Новини від 20.05.2014 р. № 4487/10/26-15-11-01-06

Гриф «Затверджено» податкової накладної написано не за стандартом: що робити?

ГУ Міндоходів у м. Києві у листі від 20.05.2014 р. № 4487/10/26-15-11-01-06 розповіло, як бути з податковою накладною (далі — ПН), яка містить незначний дефект, зокрема, у грифі «Затверджено» податкової накладної.

Податківці нагадали, що порушенням порядку заповнення ПН вважається насамперед відсутність у ПН хоча б одного показника, який є обов’язковим реквізитом ПН (перелічені у пп. «а» — «і» п. 201.1 Податкового кодексу України), а також невідповідність показників, зазначених у ПН, умовам постачання (ціна, вартість, номенклатура, кількість товару тощо).

Водночас використання у грифі «ЗАТВЕРДЖЕНО» ПН різного формату дати або скороченої назви Міністерства замість повної не є підставою для визнання цієї ПН такою, що складена з порушенням, та підставою для виключення її зі складу податкового кредиту.

До речі, розібратися, чи будуть недійсними ПН, які мають дрібні дефекти, допоможе стаття «Бути чи не бути — ось у чому питання», або Доля податкового кредиту за «дефектними» ПН» // «Податки та бухгалтерський облік», 2014, № 44, с. 38.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі