Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Змінено номенклатуру товару: що писати у графі 2 розрахунку коригування до ПН?

Редакція ПБО
Новини від 14.01.2014 р. № 10

Змінено номенклатуру товару: що писати у графі 2 розрахунку коригування до ПН?

Міндоходівці на своєму сайті нагадали, що у разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань відповідно до ст. 192 ПКУ постачальник товарів/послуг складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної за формою згідно з додатком 2 до податкової накладної. Це передбачено п. 20 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міндоходів від 14.01.2014 р. № 10.

У разі, коли після отримання передоплати та виписки податкової накладної відбувається зміна номенклатури постачання товарів/послуг у межах суми передоплати (тобто ні товари, ні передоплата не повертаються), платник податку — постачальник повинен виписати розрахунок коригування до податкової накладної, виписаної на дату отримання передоплати, в якому одним рядком повинен зазначити показники зі знаком мінус щодо товарів, номенклатура яких виправляється, та другим рядком — зі знаком плюс щодо товарів, які фактично постачаються.

При цьому у графі 2 зазначається причина коригування зміна номенклатури.

Консультацію розміщено у категорії 101.07 Інформаційно-довідкового ресурсу «ЗІР»

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі