Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Хто повинен дотримуватися положень інструкції про відрядження?

Редакція ПБО
Новини від 25.12.2013 р. № 02-14/1548

Хто повинен дотримуватися положень інструкції про відрядження?

Державна фінінспекція України в листі від 25.12.2013 р. № 02-14/1548 порушила питання про те, чи потрібно суб’єктам господарювання — одержувачам бюджетних коштів дотримуватися положень Інструкції № 59* у разі направлення своїх співробітників у відрядження.

Так, автори листа зазначають: якщо суб’єкт гос­подарювання, громадська чи інша організація, яка не має статусу бюджетної установи, є одержувачем бюджетних коштів, при направленні працівників у службові відрядження, що здійснюються за рахунок бюджетних коштів у межах виконання заходів, передбачених бюджетною програмою, така організація повинна дотримуватися норм Інструкції № 59.

При цьому необхідною умовою є дотримання норм витрат на відрядження, встановлених постановою КМУ від 02.02.2011 р. № 98.

Якщо ж роботодавець не належить до підприємств, установ та організацій, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, то такий роботодавець має право самостійно приймати рішення про доцільність використання положень Інструкції № 59.

* Інструкція про службові відрядження в межах України та за кордон, затверджена наказом Мінфіну від 13.03.98 р. № 59 (далі — Інструкція № 59).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі