Теми статей
Обрати теми

Офіційна думка. Щодо заповнення реквізиту «Отримувач» у платіжних дорученнях на сплату ЄСВ

Редакція ПБО
Стаття

Щодо заповнення реквізиту «Отримувач» у платіжних дорученнях на сплату ЄСВ*

Як у платіжному дорученні під час сплати ЄСВ заповнюється реквізит «Отримувач»?

 

Відповідно до п. 15 додатка 8 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Національного банку України від 21 січня 2004 року № 22, при заповненні реквізиту «Отримувач» зазначаються найменування отримувача, що відповідає найменуванню отримувача, яке заявлене в банку отримувача в картці зі зразками підписів та відбитка печатки, або його скорочене найменування, яке відповідає зареєстрованому в установчих документах. Під час сплати платежів до бюджету зазначаються найменування (повне або скорочене) відповідної установи, на ім’я якої відкрито рахунки для зарахування надходжень до державного та/або місцевих бюджетів, найменування території та код бюджетної класифікації.

Зазначений порядок розповсюджується і на платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ). При цьому в разі оформлення платіжних доручень щодо сплати ЄСВ код бюджетної класифікації в полі «Отримувач» не вказується.

 

За матеріалами підкатегорії 301.06 Бази знань, розміщеної на офіційному сайті Міндоходів: zir.minrd.gov.ua

 

* Див. також матеріал на с. 37. — Прим. ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі