Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Скасовано обов’язок нотаріального засвідчення вірності копій для низки документів

Редакція ПБО
Новини від 27.03.2014 р. № 4582

Скасовано обов’язок нотаріального засвідчення вірності копій для низки документів

Парламент ухвалив Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них та справжності підпису на документах» (на базі законопроекту від 27.03.2014 р. № 4582).

Цим Законом передбачено розширення переліку випадків засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них, справжності підпису на документах не лише нотаріально, а й посадовими особами органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій тощо.

Закон скасовує обов’язок нотаріального засвідчення вірності копій приблизно 15 документів (наприклад, копія виданої заявнику ліцензії на відповідний вид діяльності; копія ліцензії на право надання послуг з перевезення пасажирів) та окремих документів, що використовуються у цивільних та господарських відносинах (наприклад, доручення для реєстрації трудового договору ФОП).

При цьому можливість засвідчення копій документів нотаріусом не скасовано.

Як зазначено у тексті базового законопроекту, у разі підписання Закону він набере чинності через 60 днів з дня його опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі