Теми статей
Обрати теми

Уточнено порядок переведення ЗЕД-договору між банками

Правління НБУ постановою від 26.11.2015 р. № 822 внесло зміни до Положення про порядок та умови торгівлі іноземною валютою, затвердженого постановою Правління Нацбанку від 10.08.2005 р. № 281.

Змінами більш детально прописано порядок переведення зовнішньоекономічного договору (далі — ЗЕД-договір), який знаходиться на обліку в одному банку, на обслуговування до іншого банку.

Зокрема, уточнено, що клієнт-резидент має право перевести відповідний ЗЕД-договір на обслуговування до іншого банку на підставі письмового звернення, яке має бути зареєстровано згідно з внутрішнім положенням з організації діловодства.

Це письмове звернення має містити дозвіл клієнта-резидента на отримання інформації про незавершені розрахунки за ЗЕД-договором від банку, через який здійснювалися розрахунки за цим договором.

Банк, до якого переводиться на обслуговування ЗЕД-договір, не пізніше 3-го робочого дня з дня отримання письмового звернення клієнта-резидента зобов’язаний звернутися до банку, через який здійснювалися розрахунки за цим договором, для отримання всієї наявної в нього інформації про незавершені розрахунки резидента за цим договором.

Обмін інформацією між суб’єктами ринку здійснюється засобами електронної пошти Нацбанку.

Постанова від 26.11.2015 р. № 822 набрала чинності з 27 листопада 2015 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі