Теми статей
Обрати теми

Зміни до Порядку електронного адміністрування ПДВ

Кабмін постановою від 18.11.2015 р. № 967 вніс зміни до п. 9 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого урядовою постановою від 16.10.2014 р. № 569.

Ними передбачено, що у разі проведення органами Казначейства розрахунків платника ПДВ (зокрема, з погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення) в поповнення електронного рахунку враховується сума зменшення залишку узгоджених податкових зобов’язань такого платника ПДВ, не сплачених до бюджету.

Такі суми обліковуються Казначейством до виконання в повному обсязі за коригуючими реєстрами, які формує та надсилає Казначейству ДФС.

У день отримання коригуючих реєстрів Казначейство зменшує залишок узгоджених податкових зобов’язань платника ПДВ, не сплачених до бюджету, що обліковується Казначейством до виконання в повному обсязі, та повідомляє про це ДФС.

У свою чергу, ДФС не пізніше наступного робочого дня з дати отримання такої інформації збільшує суму поповнення електронного рахунку платника ПДВ на суму зменшення.

Постанова від 18.11.2015 р. № 967 набрала чинності з 1 грудня 2015 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі