Теми статей
Обрати теми

Оплата послуг «самозайнятої» особи: що з військовим збором?

Державна фіскальна служба України
Фахівці ДФСУ у Базі знань (категорія 132.02) зазначили, що суб’єкт господарювання — фізична особа, яка провадить незалежну професійну діяльність, за результатами звітного податкового року самостійно розраховує військовий збір та відображає його в річній податковій декларації. Ставка військового збору становить 1,5 % від сукупного чистого доходу. Сплатити військовий збір потрібно в термін, передбачений для сплати податку на доходи фізичних осіб (тобто до 1 серпня року, наступного за звітним).

Водночас у разі нарахування (виплати) доходу за виконання певної роботи та/або надання послуги згідно з цивільно-правовим договором, який має ознаки трудового, а сторони договору можуть бути прирівняні до працівника чи роботодавця, суб’єкт господарювання — податковий агент зобов’язаний утримувати військовий збір із суми такого доходу за його рахунок.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі