Теми статей
Обрати теми

Новий рік: єдиний податок живий!

На щастя, глобальних змін, запланованих у сфері єдиного податку, не сталося.

Платники ЄП першої та другої груп можуть зітхнути з полегшенням: їх зміни оминули. Для єдиноподатників третьої групи значно зменшено граничний обсяг доходу за календарний рік — тепер він не може перевищувати 5 млн грн. (порівняно з 20 млн грн., які були дозволені в 2015 році). Ставки ЄП збільшені і становлять 3 % доходу — для осіб, які сплачують ПДВ, та 5 % доходу — для неплатників ПДВ.

Якщо із ставками все зрозуміло (їх застосовують до доходів, одержаних з 01.01.2016 р.), то у зв’язку зі зміною граничного обсягу доходу головне запитання: чи можна працювати в третій групі тим, чий дохід у 2015 році перевищив 5 млн грн. (але не перевищив 20 млн грн.!)? Відповідь на нього — вже скоро! Читайте «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 5.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі