Теми статей
Обрати теми

Як виникає «другий ліміт» у витязі із СЕА ПДВ?

Податківці у Базі знань (категорія 101.17) зауважили, що платник податку має право зареєструвати в порядку, визначеному абзацом першим п. 2001.9 ПКУ, тільки податкові накладні (ПН) за звітні періоди, в яких виникло перевищення податкових зобов’язань, зазначених платником у поданих деклараціях з урахуванням уточнюючих розрахун ків до них, над сумою ПДВ, що міститься у складених таким платником ПН та розрахунках коригування (РК) до таких ПН, зареєстрованих в ЄРПН (Σперевищ).

Після реєстрації таких ПН в ЄРПН у системі електронного адміністрування (СЕА) ПДВ автоматично відбувається перерахунок показника ∑Перевищ за звітний період, в якому було складено таку ПН, за результатами якого показник ∑Перевищ зменшується на суму ПДВ, указану в зареєстрованій в ЄРПН відповідної ПН або РК.

Також на таку суму ПДВ збільшується значення показника ∑НаклВид. У результаті чого з’являється показник «другий ліміт» у системі СЕА ПДВ. Зазначена інформація відображається у витязі із СЕА ПДВ.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі