Теми статей
Обрати теми

Щодо надання допомоги на поховання

Лист Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 13.06.2017 р. № 5.2-28-1071

Виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності розглянула <...> звернення та повідомляє.

Згідно із статтею 27 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 р. № 1105 (далі — Закон № 1105) допомога на поховання надається у разі смерті застрахованої особи, а також членів сім’ї, які перебували на її утриманні.

Допомога надається застрахованій особі, члену її сім’ї або іншим юридичним чи фізичним особам, які здійснили поховання.

Відповідно до частини 3 статті 31 Закону № 1105 допомога на поховання застрахованої особи призначається сім’ї померлого або особі, яка здійснила поховання, на підставі свідоцтва про смерть, виданого центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, виконавчим органом сільської, селищної чи міської (крім міст обласного значення) ради.

Враховуючи зазначені норми чинного законодавства, допомога на поховання надається особі, яка здійснила поховання, на підставі оригіналу свідоцтва про смерть, виданого органом державної реєстрації актів цивільного стану, та витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть (у разі реєстрації смерті виконавчим органом сільської, селищної, міської ради — довідки).

Заступник Голови комісії Т. Блажинська

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі