Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ПК
Новини

Податкова накладна повинна заповнюватися українською мовою

За роз’ясненнями ДПАУ, наведеними в матеріалах Єдиної бази податкових знань, розміщеної на офіційному сайті ДПАУ (www.sta.gov.ua),

податкова накладна повинна заповнюватися українською мовою. При цьому, як пояснюють податківці, у разі неможливого перекладу з іноземної мови торгової марки або найменування товару державною мовою та з метою збереження ідентифікації такого товару, в податковій накладній в графі 3 «Постачання товарів/послуг» допускається зазначати назву торгової марки та у вигляді абревіатури номенклатуру товару без перекладу його державною мовою.

 

ВИЗНАЧЕНО ПЕРЕЛІК ОФШОРНИХ ЗОН

З метою виконання положень

п. 161.2 ПК (про включення до складу витрат платників податку на прибуток 85 % суми, спрямованої на оплату вартості товарів (робіт, послуг) на користь нерезидентів, які мають офшорний статус) Розпорядженням КМУ від 23.02.2011 р. № 143-р уряд оприлюднив Перелік офшорних зон.

Відверто кажучи, новий

Перелік нічим не відрізняється від попереднього, затвердженого розпорядженням КМУ «Про перелік офшорних зон» від 24.02.2003 р. № 77-р, що, до речі, скасовується.

Розпорядження від 23.02.2011 р. № 143-р

набуло чинності 1 квітня 2011 року.

 

ДОДАТКОВА ПОСЛУГА ЕЛЕКТРОННОГО СЕРВІСУ ДЛЯ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ

Згідно з

наказом ДПАУ від 11.02.2011 р. № 85 платникам податків — юридичним особам надається послуга з інформування про результати електронної обробки (звірки) податкової звітності за податками та зборами і обробки даних Єдиного реєстру податкових накладних, реєстрів виданих і отриманих податкових накладних. Це буде додаткова послуга до договору про визнання електронних документів.

У додатках до наказу наведено примірні форми двох варіантів електронних повідомлень:

— повідомлення про результати електронної обробки (звірки) податкової інформації з ПДВ;

— повідомлення про результати електронної обробки (звірки) податкової звітності (крім ПДВ) платників-юросіб.

 

ПІЛЬГОВИХ ПРОДУКТІВ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ СТАЛО БІЛЬШЕ

Згідно з п

. 154.2 ПК постановою КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 8 серпня 1997 р. № 859» від 09.03.2011 р. № 224 розширено перелік продуктів дитячого харчування власного виробництва, звільнених від оподаткування прибутку.

Зокрема додано такі продукти, призначені

для дитячого та дієтичного харчування:

— каші швидкого приготування і сухі на зерновій основі;

— молочні та кисломолочні продукти (молоко, рідкі молочні каші, кефір і кефірні напої, сметанка, масло, вершки дитячі, а також «Наріне» і «Вітамінна абетка»);

— настої плодові, «Фіточаї», консерви фруктові та овочеві з патокою і молочно-білковими добавками для дитячого харчування;

— вода питна дитяча.

Водночас вилучені зі списку соки фруктові та овочеві відновлені.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі