Теми статей
Обрати теми

Єдиний податок. Застосування РРО

Редакція ПК
Стаття

ЄДИНИЙ ПОДАТОК

Застосування РРО

 

Згідно з

п. 6 ст. 9 Закону про РРО підприємці на єдиному податку можуть не застосовувати РРО. Причому навіть у тому випадку, якщо підприємець здійснюватиме торгівлю підакцизними товарами, у тому числі пивом на розлив, у пляшках і банках ані РРО, ані КОРО з РК вести не потрібно (такий дозвіл діє з 01.01.2011 р.).

Водночас згідно з

п. 15 ст. 3 Закону про РРО підприємець зобов'язаний видати покупцю товарів/послуг на його вимогу чек, накладну або інший письмовий документ, що свідчить про перехід права власності на них від продавця до покупця з метою виконання вимог Закону про захист прав споживачів.

Форму документа, який необхідно видавати, якщо немає РРО, законодавством чітко не встановлено. Це означає, що фактично розрахунковий документ може мати довільну форму. При цьому податківці говорять про те, що підприємці, які не використовують РРО при продажу товарів, повинні видавати

товарний чек, який повинен містити ті самі реквізити, що й фіскальний чек РРО, за винятком зазначення на ньому фіскального номера РРО і напису «Фіскальний чек».

Виходячи з

листа ДПАУ від 06.07.2009 р. № 14083/7/23-7017/572 товарний чек повинен містити такі реквізити:

— назву суб'єкта господарювання;

— ідентифікаційний номер за ДРФО;

— найменування товару (послуги);

— ціна за одиницю виміру;

— вартість;

— розрахунок здійснив;

— підпис;

— дата.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі