Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. У сім’ї двоє дітей, одна з яких інвалід — яким буде розмір ПСП

Редакція ПК
Стаття

У СІМ’Ї ДВОЄ ДІТЕЙ, ОДНА З ЯКИХ ІНВАЛІД — ЯКИМ БУДЕ РОЗМІР ПСП

Працівниця підприємства, яка утримує двох дітей віком до 18 років, у тому числі дитину-інваліда, та має право на застосування до її заробітної плати податкової соціальної пільги, подала роботодавцю заяву про самостійний вибір місця застосування ПСП та документи, що підтверджують таке право. У заяві вона зазначила, що її чоловік не користується правом визначення граничного доходу кратно кількості дітей. Зарплата працівниці становить 2500 грн. Як у цьому випадку визначається розмір податкової соціальної пільги?

 

Порядок надання податкової соціальної пільги платникам податку на доходи фізичних осіб установлено

ст. 169 Податкового кодексу України (далі — ПК).

Згідно з

п. 169.1 ПК платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, що отримується від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги (далі — ПСП) у розмірі, що дорівнює 50 % розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (з розрахунку на місяць), установленого законом на 1 січня звітного податкового року, — для будь-якого платника податку. У 2011 році розмір мінімальної ПСП дорівнює 470,50 грн.

Відповідно до

п.п. «б» п.п. 169.1.3 ПК платник податку, який утримує двох або більше дітей віком до 18 років, має право на застосування ПСП у розмірі, що дорівнює 100 % мінімальної ПСП з розрахунку на кожну таку дитину (у 2011 році — 470,50 х кількість дітей віком до 18 років).

Згідно з

п.п. 169.1.2 ПК платник податку, який утримує дитину-інваліда віком до 18 років, має право на застосування ПСП у розмірі, що дорівнює 150 % мінімальної ПСП з розрахунку на кожну таку дитину (у 2011 році — 705,75 х кількість дітей-інвалідів віком до 18 років).

Якщо платник податку має право на застосування ПСП за двома і більше підставами, зазначеними в

п. 169.1 ПК, то відповідно до п.п. 169.3.1 ПК застосовується одна ПСП за підставою, що передбачає її найбільший розмір.

Виняток

із цього правила передбачено п.п. 169.3.1 ПК тільки для осіб, які утримують двох і більше дітей, у тому числі інваліда (інвалідів). У цьому випадку ПСП у розмірі 100 % мінімальної ПСП з розрахунку на кожну дитину віком до 18 років і ПСП у розмірі 150 % мінімальної ПСП з розрахунку на кожну дитину віком до 18 років підсумовуються.

Для одного з батьків

, який утримує двох і більше дітей віком до 18 років, граничний розмір доходу, що дає право на застосування ПСП, визначається кратно кількості дітей (у 2011 році — 1320 грн. х кількість дітей віком до 18 років). Для другого з батьків граничний розмір доходу визначається на загальних підставах (у 2011 році — 1320 грн.).

У цьому випадку працівниця має двох дітей віком до 18 років, одна з яких інвалід. У зв'язку з цим вона має право на підвищену ПСП згідно з

п.п. 169.1.2 ПК, до якої додається підвищена ПСП згідно з п.п. 169.1.3 ПК. Граничний дохід визначається кратно кількості дітей, як це передбачено для ПСП відповідно до п.п. 169.1.2 ПК, оскільки батько дітей не користується правом визначення граничного доходу кратно кількості дітей.

Визначимо розмір граничного доходу, що дає право на ПСП:

1320 х 2 = 2640 (грн.).

Загальний розмір ПСП, що застосовуються до зарплати працівниці, становить:

470,5 х 2 + 705,75 = 1646,75 (грн.).

 

Тетяна ДОБРОДІЙ,

начальник відділу розгляду

звернень платників

Департаменту оподаткування

фізичних осіб ДПАУ

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі