Теми статей
Обрати теми

Що цікавого на сайті Міністерства доходів і зборів

Редакція ПК
Довідкова інформація

Що цікавого на сайті Міністерства доходів і зборів

У середині травня розпочав свою роботу сайт Міністерства доходів і зборів, спрямований на виконання Указу Президента України від 24.12.2012 р. № 726/2012 про утворення Міністерства доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України. Тепер уся інформація про роботу відомства оприлюднюється за адресою: minrd.gov.ua.

Євген Сазонов, консультант

 

Звертаємо увагу, що прес-служба Міндоходів інформувала платників податків та інших користувачів офіційних веб-ресурсів Міністерства, що сайти Державної податкової та митної служб більше не оновлюватимуться. У зв’язку з цим ми радимо читачам використовувати у своїй роботі лише новий ресурс, щоб уникнути непотрібних непорозумінь у майбутньому.

Сайт Міндоходів має певні переваги порівняно зі своїми попередниками (сайтами Державної податкової та митної служб). У нього зручні навігація та панель управління, оптимізовані алгоритми пошуку необхідної інформації, з’явилася мультимедійна галерея, є можливість замовити новини сайта, також здійснено інтеграцію із соціальними мережами, тож інтернет-користувачі отримали дуже якісний та сучасний сайт.

Тепер перейдемо до розгляду функціональної частини сайта. На головній сторінці сайта (рис. 1) у лівому верхньому куті розташовані іконки, за допомогою яких можна вибрати мову відображення інформації: українська, російська, англійська. Але, на жаль, ця функція на сьогодні не працює, тому інформація на сайті відображається тільки українською мовою.

img 1

Законодавство та нормативну документацію на сайті розподілено за такими категоріями платників: «Фізичним особам», «Юридичним особам», «Самозайнятим особам», «Великим платникам» (рис. 1). Але найцікавішим на сайті Міндоходів є функціонування електронних сервісів (рис. 1):

— «Реєстр платників ПДВ» — за допомогою цього сервісу можна перевірити, чи не анульовано свідоцтво платника єдиного податку. Інформація оновлюється щомісяця на 12-й робочий день;

— «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» — за допомогою цього сервісу можна перевірити надійність ділового партнера, для чого необхідно знати код ЄДРПОУ або його точну назву. Оновлення баз даних відбувається один раз на місяць, тому якщо юридичну особу було зареєстровано або внесено до однієї зі спеціалізованих баз протягом останніх 30 днів, дані про неї не відображаються;

— «Анульовані свідоцтва платників ПДВ» — за допомогою цього сервісу можна отримати інформацію про зареєстрованих платників ПДВ;

— «Декларування онлайн» — сервіс дозволяє заповнити декларацію про майновий стан і доходи, яку подають до податкових органів фізичні особи — підприємці та громадяни. Заповнена декларація і додатки зберігаються у файл для надсилання до податкового органу або для друкування;

— «Перевірка свідоцтва платника єдиного податку» — за допомогою цього сервісу можна переконатися в тому, що свідоцтво платника єдиного податку не анульовано. Інформація оновлюється щомісяця на 12-й робочий день;

— «Акредитований центр сертифікації ключів» — користувач перенаправляється на інтернет-адресу акредитованого центру сертифікації ключів (http://acskidd.gov.ua/);

— «Електронна звітність» — тут подано інформацію про Єдиний реєстр податкових накладних та електронної звітності;

— «База знань» — тут знаходиться Єдина база податкових знань.

Натиснувши на банер «Митне оформлення» (рис. 1 на с. 63), користувач знайде актуальну інформацію для громадян та суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які перетинають кордон України: правила користування «зеленим» та «червоним» коридорами; особисті речі й товари; оподаткування товарів, що переміщаються через митний кордон України громадянами; переміщення валютних цінностей та багато що інше.

Крім того, додано календар, який інформує про дату подання звітності та сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) (рис. 2). Звертаємо увагу, що дати строків закінчення подання звітності та сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) у календарі виділено жовтим кольором. Щоб побачити інформацію про перелік звітів та зборів, потрібно натиснути на дату, що вас цікавить.

img 2

Є можливість перейти на сайт територіального органу відомства. Для цього потрібно скористатися інтерактивною картою або вибрати необхідний регіон із відповідного поля (рис. 2).

На завершення зауважимо, що з появою цього сайта українські бухгалтери та економісти отримали дуже хороший, а головне — безкоштовний інтернет-ресурс, за допомогою якого можна вирішити дуже багато поточних робочих завдань.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі