Теми статей
Обрати теми

Особливості заповнення декларації з податку на прибуток за 2012 рік

Редакція ПК
Стаття

Особливості заповнення декларації з податку на прибуток за 2012 рік

Для широкого кола платників податку на прибуток декларація, подана за 2012 рік у січні — лютому 2013 року, стане останньою звітною формою з цього податку, поданою у 2013 році. У зв’язку з цим треба бути готовими до особливої прискіпливості при її перевірці податківцями. У матеріалі, що пропонується до вашої уваги, ми висвітлимо питання розрахунку авансових внесків з податку на прибуток, а також інших моментів, пов’язаних із поданням декларації за 2012 рік, що є наразі актуальними (якщо тільки ви ще не подали таку декларацію).

Юрій Товстоп’ят, економіст-аналітик

 

НОВЕ У ДЕКЛАРАЦІЇ

 

Одразу зазначимо, що станом на 01.01.2013 р. жодна декларація з податку на прибуток не була приведена у відповідність до норм чинного законодавства шляхом унесення змін відповідно до вимог Закону № 5083-VI. Подібну бездіяльність зрозуміти складно, зважаючи на дату прийняття Закону (05.07.2012 р.) і набрання чинності (12.08.2012 р.). Погодьтесь, часу на прийняття змін до форм декларацій було більш, ніж достатньо. Що ж маємо по факту? Ті платники, які, скажімо, хотіли б подати декларацію у першій половині січня, фактично могли зробити це лише за старою формою, яка, як ми вже зазначили, суперечить нормам чинного законодавства.

Зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємства були затверджені наказом Міністерства фінансів України від 05.12.2012 р. № 1281 (далі — наказ № 1281), який набрав чинності 22.01.2013 р.

Головне нововведення у формі декларації — це поява нових рядків, необхідних для розрахунку авансових внесків, які мають сплачуватись у березні — грудні 2013 року та січні — лютому 2014 року.

На кого спрямовані зміни до декларації?

Сплата авансових внесків — обов’язок не для всіх платників податку на прибуток. Коли йдеться про авансові внески, що обчислюються за результатами року (адже є ще й такі, що розраховуються за підсумками діяльності за 3 квартали 2012 р.), то стосуються вони лише тих платників, у яких доходи, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування*, за останній річний звітний податковий період перевищують 10 млн грн. Та навіть для них розрахунок та сплата авансових внесків можливі лише в тому разі, якщо вони отримали оподатковуваний прибуток за підсумками минулого (в цьому випадку 2012) звітного (податкового) року. В абз. 4 п. 57.1 ПК з переліку таких платників також виключено виробників сільськогосподарської продукції та неприбуткові установи (організації).

* Розмір таких доходів знаходить своє відображення у рядку 01 податкової декларації (УПК № 1171, відповідь на запитання 1).

В УПК № 1171 ДПСУ озвучила повний перелік підприємств, для яких неактуальні нарахування та сплата авансових внесків (у відповіді на запитання 4). Це, зокрема:

— новостворені платники податку на прибуток*;

— платники, які пройшли державну реєстрацію та взяті на облік як платники податку на прибуток в органах ДПС протягом IV кварталу року, що передує звітному;

— виробники сільськогосподарської продукції**;

— неприбуткові установи (організації);

— платники податку, у яких оподатковувані доходи за останній річний звітний податковий період є меншими або становлять 10 млн грн.;

— платники податку на прибуток, у яких доходи, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування, за останній річний звітний податковий період перевищують 10 млн грн. і за підсумками такого звітного періоду не отримали прибутку або отримали збиток, податкові зобов’язання не нараховували і не мали базового показника для визначення авансових внесків у наступному році.

* Для сплати авансових внесків розглядаються як новостворені платники, які пройшли державну реєстрацію та взяті на облік як платники податку на прибуток в органах ДПС протягом року, у якому передбачена сплата авансових внесків (відповідь на запитання 5 УПК № 1171).

** Відповідно до ст. 155 та з урахуванням вимог п. 209.6 ПК для цілей оподаткування податком на прибуток до підприємств, основною діяльністю яких є виробництво сільськогосподарської продукції, належать підприємства, дохід яких від продажу сільськогосподарської продукції власного виробництва, вироблених ними на власних або орендованих основних засобах, а також на давальницьких умовах за попередній звітний (податковий) рік перевищує 50 % загальної суми доходу.

Якщо платники, у яких доходи за останній річний звітний податковий період перевищують 10 млн грн. і які за підсумками такого звітного періоду не отримали прибутку або отримали збиток, і за I квартал наступного року отримують прибуток, вони повинні подати податкову декларацію за I півріччя, 3 квартали звітного (податкового) року та за звітний (податковий) рік для нарахування та сплати податкових зобов’язань.

Крім того, як випливає з відповіді на запитання 16 з УПК № 1171, не нараховують та не сплачують авансові внески у 2013 р. і підприємства, що з 01.01.2013 р. або пізніше переходять зі спрощеної системи оподаткування (єдиного або фіксованого сільськогосподарського податку) на загальну систему оподаткування. Такі платники сплачують податок на прибуток на підставі податкової декларації, яку подають до органів ДПС за 2013 рік.

Таким чином, де-факто декларація з останніми змінами потрібна лише «десятимільйонникам», які за результатами діяльності в 2012 році отримали оподатковуваний прибуток і при цьому не є виробниками сільськогосподарської продукції або неприбутковими установами (організаціями). Крім того, державна реєстрація та взяття на облік як платників податку на прибуток в органах ДПС таких платників повинна відбутись раніше IV кварталу 2012 року.

Таким платникам «десятимільйонникам» довелося чекати набрання чинності наказом № 1281 з тим, щоб подавати декларацію за зміненою формою, а відтак і самостійно розраховувати суму авансових внесків.

Та навіть вони можуть бути потім звільнені від сплати авансових внесків.

Відповідно до абз. 7 п. 57.1 ПК у разі якщо платник податку, який сплачує авансовий внесок, за підсумками І кварталу звітного (податкового) року не отримав прибуток або отримав збиток, він має право подати податкову декларацію та фінансову звітність за I квартал. Зверніть увагу! Ідеться саме про право, а не обов’язок платника податку. Такий платник податку авансових внесків у II — IV кварталах звітного (податкового) року не здійснює, а податкові зобов’язання визначає на підставі податкової декларації за підсумками I півріччя, 3 кварталів та за рік, яка подається до органу ДПС у порядку, передбаченому ПК.

У той же час, відповідаючи на запитання 18 з УПК № 1171, ДПСУ зазначила, що у випадку, якщо платник, який сплачує авансові внески, не отримав прибутку або отримав збиток за підсумками I півріччя чи 9 місяців звітного (податкового) року, то він не має права подати податкові декларації за ці періоди та не сплачувати авансові внески. Цілком логічно: ПК передбачає подібне право на звільнення від сплати авансових внесків лише в разі не отримання прибутку за результатами I кварталу звітного року.

 

Розрахунок авансових внесків

Переходячи безпосередньо до зміненої декларації, зазначимо, що в її кінці тепер є окрема частина «Розрахунок авансового внеску з податку на прибуток. Вона внесена на виконання абз. 9 п. 57.1 ПК, відповідно до якого у складі річної податкової декларації платником податку подається розрахунок щомісячних авансових внесків, які мають сплачуватися у наступні 12 місяців. При цьому визначена в розрахунку сума авансових внесків вважається узгодженою сумою грошових зобов’язань.

Складається заключний блок основної частини декларації з 2-х рядків:

— Загальна сума нарахованого до сплати податку на прибуток за звітний (податковий) рік (рядок 14 + рядок 20) (рядок 33 декларації);

— Авансовий внесок (1/12 нарахованої до сплати загальної суми податку на прибуток за звітний (податковий) рік), що підлягатиме сплаті щомісяця у березні — грудні 20____ року та січні — лютому 20___ року (рядок 33/12) (рядок 34 декларації).

Як бачимо, обидва показники визначаються розрахунково. При цьому запропонований спосіб обчислення показника «Загальна сума нарахованого до сплати податку на прибуток за звітний (податковий) рік» не може не викликати подиву (при його розрахунку враховується, крім податку на прибуток за звітний (податковий) період, ще й сума авансового внеску при виплаті дивідендів, що має бути сплачена у звітному (податковому) періоді за місцезнаходженням юридичної особи). Дивним цей факт є тому, що при визначенні податку на прибуток за звітний (податковий) період (показник рядка 14 декларації) сума сплаченого авансового внеску при виплаті дивідендів (показник рядка 13.5.1 додатка ЗП до декларації) вираховується.

Та все ж, якщо вже відповідні зміни до декларації внесено, то більшість платників податку навряд чи сперечатимуться із запропонованим порядком розрахунку авансових внесків і лише найсміливіші з них скористаються нормами п. 46.4 ПК, які дозволяють у ситуації, якщо платник податків вважає, що форма податкової декларації, визначена центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики, збільшує або зменшує його податкові зобов’язання, всупереч нормам ПК з такого податку, зазначити цей факт у спеціально відведеному місці в податковій декларації.

При цьому у разі необхідності платник податків може подати разом з такою податковою декларацією доповнення до неї, які складені за довільною формою, що вважатиметься невід’ємною частиною декларації. Таке доповнення подається з поясненням мотивів його подання.

На суму сплачених авансових внесків платник податку має право зменшити податкове зобов’язання за підсумками звітного (податкового) року (а в окремих випадках — за підсумками I кварталу і наступних квартальних звітних періодів), що відображається у додатку ЗП до податкової декларації з податку на прибуток. Зокрема, у цьому додатку з’явився новий рядок — «Сума сплаченого авансового внеску з податку на прибуток відповідно до пункту 57.1 статті 57 глави 4 розділу II та абзацу другого пункту 2 підрозділу 4 розділу XX Податкового кодексу України1» (рядок 13.7 додатку ЗП). Відповідно у додатку ЗП відкориговано й назву підсумовуючого рядка 13 «Зменшення нарахованої суми податку (рядок 13.1 + рядок 13.2 + рядок 13.5.1 + рядок 13.6 + рядок 13.7)».

Зважаючи на те, що авансові внески для сплати у січні — лютому 2013 року розраховуються та сплачуються за іншими правилами, ніж авансові внески за 12-місячний період (починаючи з березня 2013 року) і граничний термін сплати авансового внеску в лютому (20.02.2013 р.) майже співпадає з днем сплати податкового зобов’язання з податку на прибуток за 2012 р. (19.02.2013 р.), може здатись, що ці авансові внески повинні зараховуватись у зменшення податкового зобов’язання за 2012 р. Проте це не так.

Механізм зменшення податкового зобов’язання на суму щомісячних авансових внесків описано ДПСУ у відповіді на запитання 11 в УПК № 1171. Податківці вважають, що на суму авансових внесків за період січень — грудень 2013 року зменшується податкове зобов’язання з податку на прибуток, визначене платником у податковій декларації за 2013 рік.

 

Виправлення помилок у річній декларації

Платник податків має право виправити помилки, що містяться у раніше поданій ним декларації двома способами. Відповідно до п. 50.1 ПК він може зазначити відповідні уточнені показники у складі податкової декларації за будь-який наступний податковий період, протягом якого такі помилки були самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявлені.

Зважаючи на те, що для переважної більшості платників податку на прибуток з 2013 року звітним податковим періодом є календарний рік (а тому граничний термін подання наступної декларації є 03.03.2014 р.), то більш прийнятним варіантом виправлення помилок, допущених у звітності за 2012 рік, стане подання уточненої річної декларації. На подібну можливість указала ДПСУ у відповіді на запитання 12 в УПК № 1171, звернувши увагу на те, що змінені в уточненій річній декларації зобов’язання змінюють (збільшують або зменшують) суми авансових внесків за всі періоди їх нарахування.

Крім того, у разі коли в уточненій декларації збільшується сума зобов’язань з податку на прибуток за 2012 рік, платник податку зобов’язаний сплатити суму недоплати та штраф відповідно до п. 50.1 ПК за кожен звітний період, термін сплати авансових внесків за яким на дату подання уточненої декларації настав.

У той же час у випадку, якщо в результаті виявлення помилки податкове зобов’язання зменшується, відповідно виникає переплата суми авансових внесків, то надміру сплачені суми податку можуть бути повернені відповідно до вимог ст. 43 ПК.

А от використовувати надміру сплачені кошти з податку на прибуток у сплату авансових внесків платник податку не може — такої позиції дотримується ДПСУ в УПК № 1171, відповідь на запитання 17. Хоча, треба підкреслити, що згідно з вимогами п. 87.1 ПК суми надміру сплачених платежів до відповідних бюджетів є джерелами самостійної сплати грошових зобов’язань платника податків. При цьому, як зазначається в абз. 2 п. 87.1 ПК, сплата грошових зобов’язань може бути здійснена, зокрема, за рахунок надміру сплачених сум такого платежу (без заяви платника). Тобто, якщо станом на дату проведення нарахування грошових зобов’язань у платника обліковуються надміру сплачені суми з відповідного платежу, то такі нараховані грошові зобов’язання в автоматичному режимі погашаються за рахунок наявної переплати (див. ЄБПЗ, розділ 020.04).

 

СПЛАТА АВАНСОВИХ ВНЕСКІВ

 

Відповідно до абз. 4 п. 57.1 ПК платники податку, для яких цим пунктом передбачено зобов’язання щодо нарахування та сплати авансових внесків з податку на прибуток, повинні щомісяця сплачувати авансовий внесок із цього податку у порядку і в строки, які встановлені для місячного податкового періоду, у розмірі не менше 1/12 нарахованої до сплати суми податку за попередній звітний (податковий) рік без подання податкової декларації.

Очевидно, мається на увазі правило, установлене абз. 1 п. 57.1 ПК, відповідно до якого платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПК для подання податкової декларації, крім випадків, установлених ПК. У свою чергу відповідно до п.п. 49.18.1 ПК податкові декларації, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному місяцю (у тому числі в разі сплати місячних авансових внесків) — протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Таким чином, як правило, граничним терміном сплати авансових внесків буде 30 число місяця (крім лютого). При цьому, якщо останній строк сплати авансових внесків з податку на прибуток спливає у неробочий (вихідний або святковий) день, то відповідний платіж необхідно здійснити напередодні.

Підтверджують це і податківці у відповіді на запитання 7 в УПК № 1171. При цьому терміни сплати авансових внесків протягом січня 2013 року — лютого 2014 року наведено у таблиці до цього запитання.

Незважаючи на прив’язку строків сплати авансових внесків до подання місячних декларацій, переважна більшість платників податку з 2013 року подаватиме лише річні декларації. При цьому якщо податкова декларація з податку на прибуток за 2012 рік подається не пізніше 11.02.2013 р. (відповідь на запитання 8 з УПК № 1171), то уже починаючи зі звітності за 2013 рік податкові декларації за звітний рік будуть подаватися у терміни, передбачені для подання річної звітності — протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року (відповідь на запитання 10 з УПК № 1171) (у 2014 році — не пізніше 03.03.2014 р.).

Проте є і винятки. Так, якщо платник податку на прибуток подавав податкові декларації з податку на прибуток за I квартал, півріччя, 3 квартали звітного року, то річну податкову декларацію за такий рік він подає протягом 40 днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) року. Для такого платника базовим податковим (звітним) періодом є календарний квартал, а не рік.

 

НАРАХУВАННЯ І СПЛАТА АВАНСОВИХ ВНЕСКІВ У СІЧНІ — ЛЮТОМУ 2013 РОКУ

 

Відповідно до абз. 2 п. 2 підрозд. 4 розд. ХХ ПК платники податку на прибуток підприємств, які починаючи з 2013 року подають річну податкову декларацію відповідно до п. 57.1 ПК, сплачують у січні — лютому 2013 року авансовий внесок з цього податку у розмірі 1/9 податку на прибуток, нарахованого у податковій звітності за 9 місяців 2012 року, протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Тут варто звернути увагу на такі нюанси.

По-перше, формально платниками таких внесків можуть бути не лише підприємства-«десятимільйонники», але і всі ті підприємства, які за 2013 рік подаватимуть річну податкову декларацію з податку на прибуток підприємства. Та все ж ДПСУ на своєму офіційному порталі (http://sts.gov.ua) стала на бік справедливості, зазначивши, що сплачувати такі внески зобов’язані лише платники з доходом більше 10 млн грн.

При цьому платники податку, у яких доходи, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування, у декларації за 3 квартали 2012 року не перевищують 10 млн грн., як зазначає ДПСУ у відповіді на запитання 2 в УПК № 1171, не повинні сплачувати авансові внески у розмірі 1/9 податку на прибуток, нарахованого у податковій звітності за 9 місяців 2012 року. Така гуманність податківців не може не радувати платників, у яких розмір доходів з початку року подолав межу в 10 млн грн. у IV кварталі 2012 року.

На бік платників податку і водночас на бік справедливості, ДПСУ стала й у відповіді на запитання 6 в УПК № 1171. Зокрема, податківці зазначають, що платник податку, створений у III кварталі 2012 року, не повинен розраховувати та сплачувати авансові внески у січні — лютому 2013 року, навіть якщо дохід такого платника за 2012 рік перевищує 10 млн грн. Головним і єдиним аргументом при цьому є те, що для такого платника податку звітним податковим періодом, за який він уперше подає податкову декларацію, є 2012 рік, а відтак у нього відсутня база для нарахування авансових внесків у січні — лютому 2013 року, якою для підприємств є сумарне значення рядків 14 та 20 декларації за 3 квартали 2012 року (див. відповідь на запитання 3 в УПК № 1171). Сплачувати авансові внески такий платник розпочне з березня 2013 року на підставі даних декларації за 2012 рік.

По-друге, розрахунок таких внесків, на відміну від авансових внесків, що підлягатимуть сплаті у березні 2013 року — лютому 2014 року, не відображається у податковій декларації з податку на прибуток підприємства, адже офіційно змін до декларації з податку на прибуток, яка б містила додаткові рядки або ж окремий додаток, у якому можна було б здійснити такий розрахунок, затверджено не було. Очевидно, що податківців навіть не цікавлять власне розрахунки (адже про їх подання до органів ДПС взагалі не йдеться), головне — сплата самих внесків. При цьому контроль розміру таких авансових внесків здійснюється податківцями на основі даних декларацій, поданих за звітний (податковий) період 3 квартали 2012 року.

В УПК № 1171 ДПСУ зазначила, що нарахування авансових внесків за січень та лютий 2013 року в картках особових рахунків платників податку здійснюється в автоматизованому режимі (відповідь на запитання 9).

По-третє, такі авансові внески сплачуються у січні — лютому 2013 року (відповідно не пізніше 18.01.2013 р. та 20.02.2013 р. включно) незважаючи на те, що саме у лютому сплачується й сума податкового зобов’язання платника податку на прибуток за результатами 2012 року (по 19.02.2013 р. включно).

Крім того, в УПК № 1171 була розглянута ситуація, коли платник у січні та лютому 2013 року сплачує авансові внески у розмірі 1/9 нарахованої до сплати суми податку на прибуток за 9 місяців 2012 року, не отримавши при цьому прибутку або отримавши збиток за підсумками 2012 року (запитання 19).

ДПСУ зосередила свою увагу на тому, що такі авансові внески безслідно, звісно ж, не пропадуть, а будуть ураховані у зменшення податкових зобов’язань з податку на прибуток у декларації за 2013 рік.

Ми ж зазначимо ось що. Такий платник податку за підсумками 2012 року податкові зобов’язання не нараховував і не мав базового показника для визначення авансових внесків у 2013 році. Якщо він отримає прибуток за підсумками I кварталу 2013 року, то в такому випадку відповідно до абз. 8 п. 57.1 ПК він має подати податкову декларацію за I півріччя, 3 квартали звітного (податкового) року та за звітний (податковий) рік для нарахування та сплати податкових зобов’язань. Виходить, ДПСУ вважає, що сплачені авансові внески можуть бути враховані у зменшення податкового зобов’язання і в такому разі лише за підсумками року, незважаючи на подання квартальних декларацій таким платником.

 

АВАНСОВІ ВНЕСКИ ПРИ ВИПЛАТІ ДИВІДЕНДІВ

 

У зв’язку з появою ще одного виду авансових внесків з податку на прибуток виникли запитання стосовно взаємозв’язку авансових внесків при виплаті дивідендів та щомісячних авансових внесків.

Поспішаємо повідомити вас, що стосовно порядку нарахування та сплати авансових внесків при виплаті дивідендів нічого не змінилося. Розглядаючи питання щодо необхідності сплати авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів платниками податку, що сплачують авансові внески та подають річну декларацію (запитання 13 в УПК № 1171), податківці, зокрема зазначили, що такі авансові внески, як і раніше, сплачуються до бюджету до/або одночасно з виплатою дивідендів відповідно до вимог п. 153.3 ПК.

При цьому авансові внески при виплаті дивідендів не зменшують розміру щомісячних авансових внесків з податку на прибуток протягом 2013 року (це вже відповідь податківців на запитання 14 в УПК № 1171). Суми «дивідендних» авансових внесків зменшують податкові зобов’язання з податку на прибуток у декларації за 2013 рік.

На думку редакції, подібна позиція ДПСУ не стосується тих платників податку на прибуток, які у 2013 році подаватимуть квартальні декларації та не сплачуватимуть щомісячні авансові внески. Це, нагадаємо такі платники, у яких доходи за останній річний звітний податковий період перевищують 10 млн грн. і які:

— за підсумками такого звітного періоду не отримали прибутку або отримали збиток, і за I квартал 2013 року отримають прибуток;

— за підсумками I кварталу звітного (податкового) року не отримають прибуток або отримають збиток, і при цьому скористаються правом подати податкову декларацію та фінансову звітність за I квартал для того, щоб не сплачувати авансові внески у II — IV кварталах 2013 року, і визначати податкові зобов’язання за відповідні податкові періоди на підставі поданих податкових декларацій.

 

ПОКАРАННЯ ЗА НЕСЛУХНЯНІСТЬ

 

Законом № 5083-VI були відкориговані норми п. 126.1 ПК, відповідно до яких у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання та/або авансових внесків з податку на прибуток підприємств* протягом строків, визначених ПК, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу;

при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 20 % погашеної суми податкового боргу.

* Напівжирним шрифтом виділено зміни, унесені Законом № 5083-VI.

Ми вважаємо, що виокремлення узгодженої суми грошового зобов’язання та авансових внесків з податку на прибуток підприємств у тексті п. 126.1 ПК зроблено, по-перше, для уточнення норм та уникнення двоякого їх трактування, а, по-друге, для того, щоб дати зрозуміти, що під дію цих норм підпадають як авансові внески з податку на прибуток, які підлягають сплаті у березні 2013 року — лютому 2014 року (які ототожнені з узгодженою сумою грошових зобов’язань абз. 9 п. 57.1 ПК), так і авансові внески січня — лютого 2013 року (які безпосередньо у тексті ПК не названо узгодженими грошовими зобов’язаннями, але такими їх вважає ДПСУ у відповіді на запитання 9 з УПК № 1171).

 

ВІД РЕДАКЦІЇ

 

Матеріали, близько пов’язані з темою подання та заповнення податкової декларації з податку на прибуток підприємства за 2012 рік та авансовими внесками, наведено нижче.

№ з/п

Назва матеріалу

Автор

Номер газети «Податковий кодекс: консультації та коментарі», де опубліковано матеріал

Сторінки видання

1

Сплачувати частіше, звітувати рідше та інші новини

О. Кузнєцов

17 (41)/2012

46 — 48

2

Революція в адмініструванні податку на прибуток: роз’яснює ДПСУ

Ю. Товстоп’ят

21 (45)/2012

10 — 11

3

«Фініш» старого та «старт» нового податкового року

Ю. Товстоп’ят, М. Казанова, О. Кузнєцов

1 (49)/2013

6 — 8

 

ВИКОРИСТАНІ НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

ПК — Податковий кодекс України від 02.12.2010 р. № 2755-VI.

Закон № 5083-VI — Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв’язку з проведенням адміністративної реформи в Україні» від 05.07.2012 р. № 5083-VI.

УПК № 1171 — Узагальнююча податкова консультація щодо особливостей подання декларацій з податку на прибуток та сплати податку у 2013 році, затверджена наказом ДПСУ від 21.12.2012 р. № 1171.

Наказ № 1281 — наказ Міністерства фінансів України «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства фінансів України» від 05.12.2012 р. № 1281.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі