Теми статей
Обрати теми

Путівки працівникам та їх дітям за рахунок соцстраху

Редакція ПК
Стаття

Путівки працівникам та їх дітям за рахунок соцстраху

Улітку в бухгалтерів підприємства з’являється низка «сезонних» бухгалтерських завдань. Одним із них є відображення в обліку операцій з надання путівок працівникам і членам їх сімей. У багатьох працівників є можливість отримати путівку за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Деякі роботодавці, дбаючи про здоров’я співробітників, готові взяти витрати на придбання путівки на себе (повністю або частково). На тих підприємствах, де є профспілка, можна скористатися путівкою за рахунок профспілки.

У сьогоднішній статті розглянемо порядок надання та оподаткування вартості путівок, що фінансуються за рахунок коштів Фонду соціального страхування. А у наступному інформаційно-аналітичному номері (№ 11 (59)/2013) детально зупинимося на порядку надання та обліку путівок від профспілки та за рахунок підприємства.

Тетяна Світлична, економіст-аналітик

 

Путівки працівникам і членам їх сімей від ФТВП

 

Хто має право на отримання «соцстрахівської» путівки?

Усі працівники, які перебувають у трудових відносинах з роботодавцем, є застрахованими у ФТВП, а отже, мають право на отримання «соціальних» послуг цього Фонду.

Одним із видів соціальних послуг, що надаються ФТВП, є забезпечення оздоровчих заходів, у тому числі оплата путівок на санаторно-курортне лікування застрахованим особам і членам їх сімей (п. 6 ст. 34 Закону № 2240). Путівка може надаватися з частковою оплатою її вартості, а в деяких випадках і безоплатно.

Надання застрахованим особам послуг, пов’язаних із санаторно-курортним лікуванням, здійснюється за наявності медичних показань (ч. 2 ст. 47 Закону № 2240). При цьому зважаючи на обмеженість коштів, усім, хто цього потребує, ФТВП путівки видати не може. Як зазначено в ч. 3 ст. 47 Закону № 2240, путівки надаються в межах асигнувань, установлених бюджетом ФТВП.

Умови та порядок отримання застрахованими особами і членами їх сімей путівок на санаторно-курортне лікування визначає Порядок № 12.

Право на отримання путівок, оплачуваних за рахунок коштів Фонду, мають застраховані особи, які оформлені за основним місцем роботи та мають медичні показання для санаторно-курортного лікування. Необхідність санаторно-курортного лікування має підтверджуватися довідкою за ф. № 070/о Довідка для одержання путівки на санаторно-курортне лікування»), виданою лікувальним закладом. Форму № 070/о затверджено наказом МОЗ від 14.02.2012 р. № 110.

Працівник (застрахована особа) також може отримати путівку на членів своєї сім’ї, зокрема:

1) для спільного санаторно-курортного лікування з:

одним із подружжя (за умови перебування у шлюбі), хто працює на цьому чи іншому підприємстві та потребує санаторно-курортного лікування. При цьому звернемо увагу, що другий з подружжя також має бути застрахованою особою. Безробітний чоловік або дружина не мають права оздоровлюватися за спільною путівкою;

дітьми віком від 4 до 18 років, якщо вони потребують санаторно-курортного лікування. Путівка на лікування дитини у супроводі дорослого може надаватися одному із застрахованих батьків (матері чи батьку) або застрахованій особі, яка їх замінює (опікуну, піклувальнику). Звернемо увагу: бабусі, дідусю така путівка надаватися не може;

членом сім’ї, який навчається у вищому навчальному закладі на денній формі навчання, за наявності у нього показань для санаторно-курортного лікування;

2) для самостійного лікування дитини без супроводу дорослого, за умови, що в дитини є медичні показання для такого лікування.

Ще раз звернемо увагу: необхідність санаторно-курортного лікування кожної особи, яка отримуватиме санаторно-курортні послуги за путівкою, має бути підтверджена медичною довідкою. Навіть якщо застрахована особа супроводжує свою дитину, якій необхідне лікування, їй необхідно надати довідку за ф. № 070/о як на себе, так і на дитину. Це прямо зазначено в п. 4.7 Порядку № 12.

Путівка члену родини , який працює на іншому підприємстві (навчається у вищому навчальному закладі з денною формою навчання), видається за умови надання довідки з основного місця роботи (навчання) про те, що він не користувався цією соціальною пільгою протягом календарного року.

При цьому зазначимо, що:

1. Застрахованій особі протягом календарного року може бути виділено тільки одну путівку для санаторно-курортного лікування з урахуванням путівки, отриманої до санаторію-профілакторію чи до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу. Крім цього, він також має право «додатково» отримати путівку на самостійне санаторно-курортне лікування дитини (п. 4.4 Порядку № 12).

2. Оздоровитися застрахована особа має право тільки в санаторно-курортних установах, розташованих на територіях курортів державного чи місцевого призначення або в лікувально-оздоровчих місцевостях, тобто у «здравницях» на території України (п. 1.2 Порядку № 12).

3. Путівки ФТВП придбаває самостійно (п. 1.6 Порядку № 12). Самостійно придбана роботодавцем або працівником путівка не може бути компенсована за рахунок коштів Фонду (п. 1.7 Порядку № 12).

 

Правила отримання та видачі путівок

Загальний порядок отримання працівником путівки від ФТВП такий.

1. Працівник подає необхідні документи. Працівники, які бажають отримати путівку на санаторно-курортне лікування, подають до комісії (уповноваженому) із соціального страхування заяву про виділення путівки та довідку за формою № 070/о. Якщо працівник бажає отримати також путівку для спільного лікування з членом своєї сім’ї чи для самостійного лікування дитини, він також повинен надати медичні довідки на членів своєї сім’ї. При цьому працівник також повинен підтвердити статус члена сім’ї, на якого він планує отримати путівку, хоча про це прямо і не зазначено в Порядку № 12. Залежно від того, хто оздоровлюватиметься, працівнику слід подати копію свідоцтва про шлюб, копію свідоцтва про народження дитини чи копію документа, що підтверджує визнання (установлення) батьківства, копію рішення про встановлення опіки чи піклування (якщо за путівкою звернувся опікун чи піклувальник).

Для наочності перелік документів, що повинен надати працівник, який претендує на отримання путівки на своє лікування, і на лікування членів своєї сім’ї, представимо в таблиці.

Отримувач путівки

Документи, на підставі яких комісія приймає рішення

Застрахована особа

1. Заява.
2. Довідка для отримання путівки (ф. № 070/о)

Застрахована особа для спільного санаторно-курортного лікування з членами її сім’ї:
— чоловіком (дружиною), за умови, що вони перебувають у шлюбі та є застрахованими особами;
— дітьми віком від 4 до 18 років;
— студентом, який навчається у вищому навчальному закладі з денною формою навчання

1. Заява.
2. Довідки для отримання путівки (ф. № 070/о) на:
— застраховану особу;
— члена сім’ї.
3. Довідка з основного місця роботи (навчання) для члена сім’ї, який працює на іншому підприємстві (навчається у вищому навчальному закладі з денною формою навчання) про те, що він не користувався цією соціальною пільгою впродовж календарного року

Один із застрахованих батьків (мати чи батько) або застрахована особа, яка їх замінює (опікун, піклувальник):

— для лікування дитини/двох дітей у супроводі дорослого

1. Заява.
2. Довідки для отримання путівки (ф. № 070/о):
— на дорослого;
— на дитину

— для самостійного лікування дитини

1. Заява.
2. Довідка для отримання путівки (ф. № 070/о) на дитину

 

2. Подання заявки до ФТВП. На підставі отриманих заяв, страхувальник-роботодавець подає до відділення ФТВП за місцем обліку заявку про виділення путівок за рахунок коштів ФТВП за формою, наведеною в додатку 1 до Порядку № 12Заявка страхувальника про виділення путівок за рахунок коштів Фонду на санаторно-курортне лікування для застрахованих осіб і членів їх сімей»), далі — заявка.

УУ заявці зазначаються профіль захворювання, назва санаторно-курортної установи, кількість путівок за їх видами (для дорослих, членів сім’ї, для дітей), квартал календарного року, коли бажано їх надати тощо (див. рис. 1).

 

img 1

Рис. 1. Заявка страхувальника про виділення путівки за рахунок коштів
Фонду на санаторно-курортне лікування для застрахованих осіб і членів їх сімей

 

Строки подання заявки не встановлено, але слід пам’ятати, що згідно з п. 2.2 Порядку № 12 Фонд здійснює планування путівок попередньо на рік. Тому для того, щоб працівник зміг наступного року отримати путівку, заявку краще подати не пізніше кінця поточного року, краще до 1 жовтня.

За необхідності страхувальник протягом року може додатково подавати заявки про виділення путівок (абз. 4 п. 2.1 Порядку № 12).

3. Виконавча дирекція відділення ФТВП затверджує план розподілу путівок і доводить його до відомості страхувальників з чисельністю працівників 300 і більше застрахованих осіб у письмовій формі. Для інших страхувальників складається звідний план розподілу путівок.

4. Отримання путівок від ФТВП. Роботодавець отримує путівки у ФТВП на підставі довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей . Видача путівок здійснюється Фондом за накладною, один примірник якої передається підприємству — отримувачу путівки. На путівці проставляється позначка «Сплачено за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності». Після отримання путівок страхувальник зобов’язаний внести відповідні записи до Журналу обліку путівок до санаторно-курортних закладів за формою Ф 13-ФСС з ТВП згідно з додатком 3 до Порядку № 12 (далі — Журнал обліку путівок). Журнал має бути пронумерований, прошнурований, підписаний відповідальною особою за видачу путівок та скріплений печаткою підприємства (п. 3.3 Порядку № 12)).

 

img 2

Рис. 2. Журнал обліку путівок до санаторно-курортних закладів

 

5. Інформування працівників про наявність путівок. Після отримання путівок комісія (уповноважений) із соціального страхування письмово інформує працівників про наявність путівок, що фінансуються Фондом. Працівники, у свою чергу, повинні надати комісії із соціального страхування дійсну медичну довідку за ф. № 070/о. Зазначимо, що довідка за ф. № 070/о дійсна протягом 12 місяців з моменту її видачі (це зазначено в самій формі довідки).

6. Комісія (уповноважений) із соціального страхування приймає рішення про виділення путівок. Рішення комісії оформляється протоколом, наведеним в додатку до Порядку № 25 і передається страхувальнику-роботодавцю для видачі путівок і здійснення розрахунків.

Через обмеженість кількості путівок комісією із соціального страхування може бути прийняте рішення про поділ путівки для спільного санаторно-курортного лікування застрахованої особи та:

— члена її сім’ї (дружини або чоловіка, які перебувають з ним у шлюбі), який є застрахованою особою та працює на тому самому чи на іншому підприємстві;

— його дитини віком від 4 до 18 років;

— члена її сім’ї, який навчається у вищому навчальному закладі з денною формою навчання;

— іншої застрахованої особи, яка працює на одному й тому самому підприємстві.

При цьому для поділу такої путівки необхідно, щоб дотримувалися такі умови:

1) отримано попередню письмову згоду адміністрації санаторно-курортного закладу на поділ путівки;

2) строк лікування кожної особи становить не менше 12 діб.

Водночас, на думку фахівців ФТВП, що міститься в листі від 02.08.2011 р. № 01-16-2214, поділ путівки не гарантує та не забезпечує нормативного лікувально-відновного процесу . Більше того, це суперечить положенням наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження клінічних протоколів санаторно-курортного лікування в санаторно-курортних закладах (крім туберкульозного профілю) для дорослого населення» від 06.02.2008 р. № 56 з точки зору медичних показань.

Як показує практика, ФТВП не допускає поділу путівки на санаторно-курортне лікування. Крім того, наразі, як правило, видаються путівки на 18 або 21 день, які й так згідно з Порядком № 12 поділу не підлягають.

Важливо зазначити, що путівки для лікування дитини або двох дітей у супроводі дорослого не підлягають поділу для спільного санаторно-курортного лікування відповідно двох дорослих або двох дорослих та дитини (абз. 3 п. 4.11 Порядку № 12).

7. Працівник вносить оплату за путівку. Розмір часткової оплати, що повинен внести працівник, установлено п.п. 4.5 — 4.8 Порядку № 12 (див. таблицю).

Отримувач путівки

Відсоток оплати вартості путівки
застрахованою особою

Застрахована особа

20 % — двомісний номер

50 % — одномісний номер

10 % — при наданні путівки до санаторію-профілакторію

Застрахована особа для спільного санаторно-курортного лікування з членами її сім’ї:
— працюючим чоловіком (дружиною), за умови, що вони перебувають у шлюбі та є застрахованими особами;
— дітьми застрахованої особи віком від 4 до 18 років;
— студентом, який навчається у вищому навчальному закладі з денною формою навчання

20 % — двомісний номер

50 % — одномісний номер

10 % — при наданні путівки до санаторію-профілакторію

Один із застрахованих батьків (мати чи батько) або застрахована особа, яка їх замінює (опікун, піклувальник):

— для лікування дитини в супроводі дорослого

15 %

— для лікування двох дітей у супроводі дорослого

10 %

— для самостійного лікування дитини, яка є членом сім’ї застрахованої особи, у санаторно-курортному закладі для дітей

10 %

 

Згідно з п. 4.13 Порядку № 12 часткова оплата вартості путівки до санаторію вноситься:

1) до каси страхувальника за основним місцем роботи застрахованої особи (з подальшим перерахуванням на рахунок Фонду);

2) за відсутності каси — через установу банку на рахунок органу Фонду за місцем реєстрації страхувальника.

Прийняття часткової оплати вартості путівки оформляється прибутковим касовим ордером (для установи банку — квитанцією), що видаються отримувачу путівки.

За відсутності прибуткового касового ордера або квитанції про часткову оплату вартості путівки застрахованій особі путівка не видається (п. 4.14 Порядку № 12). Із цієї норми можна зробити висновок, що путівку не можна оплатити шляхом утримання відповідних сум із заробітної плати за заявою працівника. Також путівку не можна видати в рахунок погашення заборгованості із заробітної плати.

Роботодавець , який отримав грошові кошти (часткову оплату) вартості путівки від працівника до своєї каси, перераховує їх ФТВП. Причому в Порядку № 12 строків перерахування цих коштів чітко не встановлено. На практиці отримані від працівника гроші перераховують Фонду, як правило, одразу після надходження їх до каси.

Слід зазначити, що Порядком № 12 не визначено, хто саме повинен оплатити часткову вартість путівки. Тому зобов’язання з оплати частини вартості путівки, що надається працівнику за рахунок коштів Фонду, може взяти на себе роботодавець. Можливість сплати роботодавцем частини вартості путівки може бути передбачено в колективному або трудовому договорі з працівником. Рішення про таку оплату оформляють наказом (розпорядженням) керівника, на підставі якого бухгалтерія перераховує необхідну суму Фонду. За усними роз’ясненнями фахівців Фонду, у такому разі для виконання вимоги п. 4.14 Порядку № 12 путівка працівнику може бути видана на підставі копії платіжного доручення про перерахування підприємством часткової оплати суми до Фонду. Але з огляду на те, що п. 4.14 Порядку № 12 передбачено заборону видавати путівку працівнику за відсутності прибуткового касового ордера або квитанції, можливість такого способу оплати частини вартості путівки радимо уточнити у своєму відділенні ФТВП. Як альтернативу цьому можна запропонувати видати таку суму працівнику на руки, а він уже сам внесе її до каси чи оплатить через банк, виконавши тим самим норму п. 4.13 Порядку № 12.

8. Видача путівки працівнику. Путівка до санаторію застрахованій особі видається в період відпустки (п. 4.2 Порядку № 12). Якщо тривалості щорічної (основної та додаткової) відпустки недостатньо для лікування та проїзду до санаторно-курортного закладу та назад, працівнику надається допомога по тимчасовій непрацездатності (ч. 10 ст. 35 Закону № 2240).

Путівка видається застрахованій особі або члену її сім’ї заповненою із зазначенням прізвища, імені та по батькові застрахованої особи або члена її сім’ї, місця роботи, найменування підприємства, що видало путівку. Заповнена путівка підписується особою, відповідальною за видачу, та завіряється печаткою підприємства (п. 4.16 Порядку № 12). Якщо при заповненні путівки допущено помилки, то, керуючись п. 4.18 Порядку № 12, виправлення слід засвідчити підписом відповідальної особи та скріпити печаткою підприємства, що видає путівку.

Путівка видається за два тижні до початку строку заїзду (п. 4.15 Порядку № 12).

Забороняється видавати путівку:

— не оформлену належним чином (п. 4.16 Порядку № 12);

— без документа про її оплату (п. 4.14 Порядку № 12).

Передавати путівку, видану застрахованій особі або члену її сім’ї за рахунок коштів ФТВП, іншій особі заборонено (п. 4.19 Порядку № 12).

Про видачу путівки потрібно зробити запис у Журналі обліку путівок (графи 9, 10, 11, 12, 13, 14). Застрахована особа ставить у ньому підпис, що підтверджує отримання путівки (графа 15).

Звертаємо увагу: якщо путівка не може бути видана застрахованій особі з будь-яких причин (наприклад, у випадку якщо на момент початку відпустки працівник звільнився), страхувальник зобов’язаний повернути путівку до виконавчої дирекції відділення ФТВП. Разом з путівкою письмово подається відмова від путівки , а інформація про повернення путівки відображається страхувальником у графі 17 Журналу обліку путівок.

9 . Застрахована особа звертається до лікувального закладу за отриманням санаторно-курортної карти (форма № 072/о — для дорослого, форма № 076/о — для дітей та підлітків). Така карта видається після пред’явлення путівки. Без санаторно-курортної карти путівка недійсна (п. 1.2 Порядку № 12).

10. Працівник підтверджує використання путівки. Після повернення із санаторно-курортного закладу працівник повертає роботодавцю заповнений поворотний талон путівки або довідку про факт перебування в санаторно-курортному закладі, засвідчені підписом керівника та скріплені печаткою цього закладу (п. 5.1 Порядку № 12).

На підставі талона чи довідки роботодавець робить запис у графі 16 Журналу обліку путівок. У разі неповернення талона або довідки вважається, що путівка використовувалася не за призначенням, а тому роботодавець зобов’язаний буде відшкодувати ФТВП вартість наданої соціальної послуги і сплатити штраф у розмірі 50 % від суми, оплаченої ФТВП (ч. 1 ст. 30 Закону № 2240).

11. Роботодавець звітує перед ФТВП. За отриманими та виданими застрахованими особами путівками роботодавець зобов’язаний щокварталу звітувати до ФТВП, надаючи звіт за формою Ф14-ФСС з ТВП («Звіт про путівки на санаторно-курортне лікування та путівки до дитячих закладів оздоровлення»). Цей звіт подається разом зі звітом за формою Ф4-ФСС з ТВП щокварталу не пізніше 20 числа наступного за звітним періодом місяця. У щоквартальному звіті за ф. Ф4-ФСС з ТВП у ряд. 5 табл. I потрібно вказати отриману від працівника до каси суму часткової оплати вартості соцстрахівської путівки. А в ряд. 14 і 20 табл. I — перераховану часткову оплату за путівки ФТВП. Звіт за формою Ф14-ФСС з ТВП не подається, якщо у звітному кварталі страхувальник не отримував від ФТВП і не видавав найманим працівникам путівок на санаторно-курортне лікування, придбаних за рахунок коштів ФТВП.

Звернемо увагу, що накладні по путівках, рішення комісії (уповноваженого) із соціального страхування, копії квитанцій про часткову оплату вартості путівок, сплачених через установи банків, Журнал обліку путівок до санаторно-курортних закладів, а також зворотні талони чи довідки про факт перебування в санаторно-курортному закладі зберігаються у фінансовому підрозділі страхувальника (п. 3.4 Порядку № 12). При перевірці правильності обліку, зберігання, видачі та використання путівок на підприємстві фахівці ФТВП можуть затребувати додаткові документи на підтвердження статусу члена сім’ї.

 

Бухгалтерський та податковий облік

Бухгалтерський облік

Путівки, що надаються працівникам за рахунок коштів ФТВП, не є власністю роботодавця, тому вони не повинні відображатися на балансі підприємства. На це також вказує і п. 3.3 Порядку № 12:

«Путівки, отримані страхувальниками <…> обліковуються ними на позабалансовому рахунку».

Такі путівки доцільно обліковувати на позабалансовому рахунку 025 «Матеріальні цінності довірителя» або на окремому позабалансовому рахунку, відкритому підприємством спеціально для обліку путівок, що частково фінансуються за рахунок ФТВП. При видачі путівки працівнику її вартість списується з позабалансового рахунка.

Оскільки підприємство путівки не придбаває, в обліку відображається тільки часткове внесення плати за путівку та перерахування її Фонду.

 

Податковий облік

ПДФО. Згідно з п.п. 165.1.35 ПК «вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування, у тому числі на реабілітацію інвалідів, на території України платника податку та/або його дітей віком до 18 років, які надаються йому безоплатно або із знижкою <….> за рахунок коштів відповідного фонду загального обов’язкового державного соціального страхування» не включається до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника.

Таким чином, частина вартості путівки, сплачена ФТВП, не обкладається ПДФО.

При цьому у формі № 1ДФ дохід, отриманий працівником у вигляді вартості путівки, сплаченої за рахунок коштів ФТВП, відображається з ознакою доходу «156». Частина вартості путівки, сплачена за рахунок власних коштів працівника, у Податковому розрахунку за формою № 1 ДФ не відображається.

ЄСВ. Згідно з п. 3.2 Інструкції № 5 оплата путівок на санаторно-курортне лікування та оздоровлення, що здійснюється за рахунок кош-тів фондів державного соціального страхування, не включається до фонду оплати праці, а отже, і не є базою для справляння ЄСВ (ст. 7 Закону про ЄСВ). Таким чином, із вартості путівок на санаторно-курортне лікування за рахунок коштів ФТВП ЄСВ не справляється.

Податок на прибуток і ПДВ. Путівки, отримані від ФТВП, не переходять у власність підприємства. Підприємство не здійснює їх придбання і продаж. Путівки проходят лише «транзитом» через підприємство. Відповідно, операції з їх отримання та видачі не призводять ані до виникнення доходів, ані до виникнення витрат у підприємства. З цієї самої причини не виникає й об’єкта обкладення ПДВ.

Часткова оплата вартості путівок, яку вносить працівник до каси підприємства, розцінюється як транзитна сума, адресована ФТВП, тому податкових доходів у зв’язку з цим не виникає, так само як і витрат при перерахуванні цих грошових коштів ФТВП.

До доходу єдиноподатника також не включається сума часткової оплати, що надійшла від працівника до каси за путівку, оскільки така сума не може бути розцінена доходом підприємства згідно з п. 292.1 ПК.

Приклад 1. Підприємство отримало від ФТВП для працівника (ідентифікаційний номер — 2976758214) путівку на санаторно-курортне лікування до санаторія у двомісний номер. Вартість путівки — 5000 грн. Працівник оплачує 20 % вартості путівки. Часткову оплату в розмірі 1000 грн. (5000 грн. х 20 %) було внесено працівником до каси підприємства та перераховано на рахунок ФТВП.

№ з/п

Зміст господарської операції

Бухгалтерський облік

Податковий облік

дебет

кредит

сума

доходи

витрати

1

Отримано путівку від ФТВП

025

5000,00

2

Працівник уніс до каси 20 % вартості путівки

301

652

1000,00

3

Здано до банку грошові кошти, унесені до каси працівником

311

301

1000,00

4

Перераховано часткову оплату вартості путівки на рахунок ФТВП

652

311

1000,00

5

Видано путівку працівнику

025

5000,00

 

Фрагмент Податкового розрахунку за формою № 1ДФ

<…>

1

2

3

4

5

6

7

8

9

<...>

11

2976758214

4000

00

4000

00

156

 

Путівки для дітей працівників за рахунок ФТВП

 

Одним із видів соціального забезпечення, що надаються ФТВП, є фінансування оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення (далі — ДЗО).

Фінансування оздоровлення дітей, які є членами сім’ї застрахованих осіб, у ДЗО за рахунок коштів Фонду здійснюється відповідно до Порядку № 17.

Перерахуємо основні вимоги, які повинні дотримуватися для отримання фінансування від ФТВП на оздоровлення дітей:

1. Путівка до ДЗО може бути надана на дітей віком від 6 до 18 років (п. 1.4 Порядку № 17).

2. Путівка може бути надана тільки до ДЗО, перелік яких щороку затверджується правлінням ФТВП. Цей перелік доводиться до відомості страхувальників не пізніше ніж за 20 днів до початку оздоровчого сезону.

3. Путівка на оздоровлення дітей видається застрахованій особі за її основним місцем роботи.

4. Право на оздоровлення дитини за рахунок коштів ФТВП мають її батько, мати, усиновлювач, опікун чи піклувальник (бабуся, дідусь отримати таку путівку не можуть), за умови, що зазначені особи є особами, застрахованими в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

5. За рахунок коштів ФТВП застрахованій особі протягом календарного року може бути виділено тільки одну путівку на одну дитину (п. 3.10 Порядку № 17). Якщо у працівника (застрахованої особи) двоє дітей шкільного віку, то він має право взяти таку путівку кожній дитині. Якщо в дитини обоє батьків є застрахованими особами, то кожен із батьків може взяти по путівці на кожну дитину.

6. Тривалість оздоровчої зміни, протягом якої дитина отримує послуги з оздоровлення та відпочинку, у ДЗО має бути не менше 21 дня (п. 1.5 Порядку № 17).

7. ФТВП виділяє кошти на організацію харчування, лікування та культурне обслуговування дітей у межах граничних норм витрат (п. 1.6 Порядку № 17). Граничні норми витрат (на один людино-день) на 2013 рік установлено постановою № 5 і становлять:

на харчування дітей (у частині вартості набору продуктів харчування) — не більше 39 грн. на один людино-день;

на лікування та культурне обслуговування дітейне більше 3 грн. на один людино-день.

Таким чином, максимальна сума частини вартості путівки в ДЗО, що може бути сплачена за рахунок коштів ФТВП, у 2013 році визначається з розрахунку 42 грн. на один людино-день і кількості днів оздоровчої зміни.

Порядком № 17 визначено чотири схеми фінансування оздоровлення дітей, які є членами сім’ї застрахованих осіб, у ДЗО за рахунок кош-тів ФТВП:

— Фонд перераховує кошти безпосередньо ДЗО або його власнику;

— страхувальник самостійно придбаває путівки до ДЗО, а потім ФТВП відшкодовує понесені витрати у межах установлених норм;

— придбання путівки здійснює профспілкова організація (у тому числі первинна), а потім ФТВП перераховує їй кошти, що частково покривають вартість путівки, у межах норм;

— закупівлю путівок до ДЗО здійснює ФТВП за повну вартість, а потім застрахована особа відшкодовує 10 % вартості путівки.

Порядок дій при кожному варіанті часткового фінансування оздоровлення дітей наведемо в таблиці.

Послідовність дій

Способи часткового фінансування ФТВП оздоровлення дітей у ДЗО

фінансування через ДЗО

фінансування через страхувальника

купівля путівок до ДЗО за рахунок коштів Фонду за їх повною вартістю

фінансування через профспілку

1

2

3

4

5

1

Застрахована особа (батько, мати, усиновлювач, опікун чи піклувальник) подає:
1) заяву про оздоровлення дитини за рахунок коштів ФТВП;
2) копію свідоцтва про народження дитини, а також копії документів про усиновлення, установлення опіки
та піклування

Заява подається працівником до комісії (уповноваженому) із соціального страхування

Заява подається членом профспілки до профспілки

2

Прийняття комісією (уповноваженим) із соціального страхування рішення про виділення путівок до ДЗО

Прийняття профспілкою рішення про придбання путівок із зазначенням у протоколі джерела фінансування (ФТВП, профспілка, член профспілки)

У протоколі фіксується, хто оплачуватиме частину, що залишилася (батьки чи підприємство)

У протоколі фіксується, що працівник оплачує 10 % вартості путівки

3

Попереднє інформування відділення ФТВП про самостійну закупівлю путівок з обов’язковим наданням калькуляції вартості путівок

Укладання профспілкою договору з відділенням ФТВП про часткове фінансування оздоровлення дітей

4

Роботодавець подає до відділення ФТВП заявку на часткове фінансування оздоровлення дітей у ДЗО за формою додатка 1 до Порядку № 17. Розрахунок суми, що фінансуватиметься Фондом, здійснюється з урахуванням граничних норм, визначених постановою № 5

Роботодавець подає до ФТВП заявку за формою додатка 5 до Порядку № 17

Профспілкова організація подає до ФТВП заявки на часткове фінансування оздоровлення дітей у ДЗО за рахунок коштів Фонду за формою додатка 1 до Порядку № 17. До заявок додається калькуляція вартості путівки до ДЗО

5

Отримання від ФТВП підтвердження про часткове фінансування ДЗО відділенням Фонду

6

Отримання від ФТВП грошових коштів у межах установлених норм на оплату путівок. Перерахування коштів страхувальнику здійснюється на спеціально відкритий рахунок для зарахування страхових коштів

7

Унесення працівником організації суми, що залишилася, за путівку до каси підприємства

Працівник вносить 10 % вартості путівки до каси підприємства

Унесення (членом профспілки) суми путівки, що залишилася

8

Перерахування ДЗО страхувальником:

Перерахування ФТВП страхувальником 10 % вартості путівки

Перерахування ДЗО профспілкою повної суми оплати путівок (самостійна закупівля профспілкою)

 

решти вартості путівки (частини вартості путівок, що не відшкодовується ФТВП)

повної вартості путівок (самостійна закупівля путівок страхувальником)

9

Отримання путівок безпосередньо в ДЗО за накладною на підставі довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей. У накладній в обов’язковому порядку мають зазначатися: найменування ДЗО, строки заїзду, ціна путівки, кількість путівок та їх загальна вартість

Роботодавець на підставі довіреності за накладними отримує від ФТВП путівку зі штампом «Сплачено за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності»

Отримання путівок безпосередньо в ДЗО за накладною на підставі довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей

10

Оформлення путівок бухгалтерією та видача працівникам для їх дітей

Оплачувати частину вартості путівки, що залишилася, може:

11

Працівник або підприємство

Працівник, підприємство або профспілка

Працівник
(10 % вартості)

Працівник або профспілка

Звітність страхувальника перед Фондом

12

Спеціальні форми звітності не встановлено

У п’ятиденний строк після закінчення кожної оздоровчої зміни профспілка подає до Фонду:
Звіт за формою додатка 3 до Порядку № 17 за кожним ДЗО;
Зведений звіт за формою додатка 4 до Порядку № 17 у разі часткового фінансування профспілкою двох чи більше ДЗО за рахунок Фонду

Відображення у звітності:

у формі Ф4-ФСС з ТВП

13

Не відображається

У ф. Ф4-ФСС з ТВП суму оплачуваної ФТВП вартості путівок відображають у ряд. 6 табл. I і в ряд. 6 табл. ІІ

Отримані від працівника 10 % вартості путівки відображають у ряд. 5 табл. I ф. Ф4-ФСС з ТВП, а в ряд. 14 і 20 табл. I — перераховану часткову оплату за путівки

Не відображається

У звіті за путівками (Ф14-ФСС з ТВП)

14

Не відображається

Не відображається

Інформацію про отримання та видачу путівки в ДЗО відображають у відповідних графах за рядком 5 «До дитячих закладів оздоровлення»

Не відображається

У Журналі обліку путівок (ф. 13-ФСС з ТВП)

15

Не відображається

Не відображається

Відображається аналогічно путівці від ФТВП на санаторно-курортне лікування (п. 3.2 Порядку № 17)

Не відображається

Відображення в Податковому розрахунку за ф. № 1 ДФ

16

Частина вартості, що фінансується за рахунок коштів ФТВП, — «156».
Якщо частина вартості путівки, що залишилася, профінансована: коштом підприємства — «101» (якщо оформлено як надання НОП, то «127» — оподатковувана частина, «169» — неоподатковувана); за рахунок профспілки — «156»

Частина вартості, що фінансується за рахунок коштів ФТВП, — «156».
10 % вартості путівки, оплаченої працівником, не відображається у ф. № 1ДФ

Частина вартості, що фінансується за рахунок коштів ФТВП, — «156».
Якщо частина вартості путівки, що залишилася, профінансована: коштом підприємства — «101» (якщо оформлено як надання НБП, то «127» — оподатковувана частина, «169» — неоподатковувана); за рахунок профспілки — «156»

Документальне підтвердження витрат за рахунок коштів ФТВП

17

Після повернення дитини з ДЗО працівник (член профспілки) зобов’язаний надати до бухгалтерії заповнений поворотний талон путівки або довідку про строк перебування дитини в ДЗО, завірену підписом керівника та печаткою ДЗО

 

Бухгалтерський і податковий облік

У цілому, порядок оподаткування операцій з надання працівникам путівок у ДЗО аналогічний оподаткуванню з надання «дорослих», розглянутому в підрозділі «Путівки працівникам від соцстраху».

Так, вартість путівки в частині, що фінансується за рахунок коштів Фонду, не обкладається податком на доходи фізичних осіб (далі — ПДФО) (п.п. 165.1.35 ПК) і не включається до бази справляння єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ), оскільки не входить до фонду оплати праці згідно з п. 3.2 Інструкції № 5.

У Податковому розрахунку за формою № 1ДФ неоподатковуваний дохід застрахованої особи у вигляді частини вартості путівки, оплаченої за рахунок коштів Фонду, відображається з ознакою доходу «156.

Операції з надання та видачі путівок, що частково фінансуються за рахунок соцстраху, не зумовлюють ані виникнення доходів, ані виникнення витрат у підприємства.

Постачання путівок на санаторно-курортне лікування, оздоровлення та відпочинок на території України фізичних осіб віком до 18 років, інвалідів, дітей-інвалідів звільняється від обкладення ПДВ (п.п. 197.1.6 ПК).

Частина вартості путівки понад норми, установлені постановою № 5, на прохання працівника може бути компенсована:

— підприємством;

— профспілкою.

Порядок оподаткування путівок у цих двох випадках розглянемо у наступному інформаційно-аналітичному номері (№ 11 (59)/2013).

 

Приклад 2. ФТВП перераховує гроші безпосередньо ДЗО.

Працівник у травні 2013 року подав до комісії із соціального страхування заяву з проханням надати путівку до дитячого оздоровчого табору «Факел» на 3 зміну для його доньки (12 років). Табір «Факел» входить до переліку ДЗО, затвердженого постановою ФТВП. Вартість путівки до табору на 21 день — 2500 грн.

Згідно з постановою № 5 Фондом оплачено частину вартості путівки в розмірі 882 грн. (42 грн. х 21 дн.). Решту вартості путівки — 1618 грн. (2500 грн. - 882 грн.) було внесено працівником до каси підприємства.

№ з/п

Зміст господарської операції

Бухгалтерський облік

Податковий облік

дебет

кредит

сума

доходи

витрати

1

Унесено працівником до каси частину вартості путівки

301

685/працівник

1618,00

2

Здано до банку грошові кошти, унесені до каси працівником

311

301

1618,00

3

Перераховано грошові кошти ДЗО «Факел»

371/ДЗО

311

1618,00

4

Отримано путівку

025

2500,00

5

Видано путівку працівнику

025

2500,00

6

Відображено залік заборгованостей

685/працівник

371/ДЗО

1618,00

 

У Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ відображається тільки частина вартості путівки, що фінансується за рахунок коштів ФТВП (882,00 грн.) з ознакою доходу «156».

 

Приклад 3. Роботодавець самостійно купує путівки, а ФТВП відшкодовує йому понесені витрати.

Підприємство за попереднім погодженням з ФТВП придбало дитячу путівку до санаторію, що входить до затвердженого переліку ФТВП, тривалістю 21 календарний день. Вартість путівки — 3000 (без ПДВ). Згідно з постановою № 5 Фондом може бути оплачено частину вартості путівки в розмірі 882 грн. (42 грн. х 21 дн.). Суму 2118 грн. (3000 грн. - 882 грн.), що залишилася, оплачує підприємство. Можливість такої оплати передбачено колективним договором у розділі «Оплата праці».

№ з/п

Зміст господарської операції

Бухгалтерський облік

Податковий облік

дебет

кредит

сума

доходи

витрати

1

Отримано від ФТВП кошти для фінансування закупівлі путівок

313

652

882,00

2

Перераховано грошові кошти ДЗО на оплату за путівку:

— зі спецрахунку підприємства

377

313

882,00

— із поточного рахунка підприємства

377

311

2118,00

3

Отримано путівку від ДЗО

025

3000,00

331

377

4

Видано путівку працівнику

025

3000,00

661

331

2118,00

5

Нараховано працівнику оподатковуваний дохід у вигляді невідшкодовуваної вартості путівки з урахуванням «натурального» коефіцієнта (2118 х 1,176471)

949

661

2491,77

2491,77

6

Сплачено ЄСВ і ПДФО при видачі путівки у строки для натуроплати:

— ЄСВ у частині нарахування (ставка умовна — 37,04 %)
(2118,00 х 34,07 %)

651

311

721,60

— ПДФО (2491,77 х 15 %)

641/ПДФО

311

373,77

7

Нараховано ЄСВ на дохід у вигляді невідшкодовуваної вартості путівки (2118,00 х 34,07 %)

949

651

721,60

721,60

8

Утримано ЄСВ з доходу працівника (2118,00 х 3,6 %)*

661

651

76,25

9

Утримано ПДФО з доходу працівника (2491,77 - 76,25) х 15 %*

661

641/ПДФО

362,33

10

Частину заборгованості працівника, що залишилася, списано на розрахунки з ФТВП у межах постанови № 5 та затвердженого кошторису ФТВП

652

377

882,00

* Утримання ПДФО та ЄСВ здійснюється за рахунок суми будь-якого оподаткованого доходу працівника за відповідний місяць.

 

У Податковому розрахунку за ф. 1ДФ відображається:

— з ознакою доходу «156» — сума 882,00 грн.;

— з ознакою доходу «101» (зарплата) — сума в розмірі 2491,77, у графах 4 і 4а — сума 360,31.

 

Приклад 4. ФТВП придбаває путівки за свій рахунок повністю.

Працівник подав до комісії із соціального страхування заяву з проханням надати путівку для його сина (9 років) до дитячого оздоровчого табору «Ліра», що входить до затвердженого переліку ФТВП. Вартість путівки 2700 грн.

Комісією із соціального страхування підприємства було прийнято рішення про виділення цьому працівнику путівки до ДЗО, придбаної Фондом за повну її вартість, з частковою оплатою вартості путівки в розмірі 10 % (270 грн.). Частину вартості путівки в розмірі 10 % унесено працівником до каси підприємства.

№ з/п

Зміст господарської операції

Бухгалтерський облік

Податковий облік

дебет

кредит

сума

доходи

витрати

1

Отримано путівку від ФТВП

025

2700,00

2

Працівник уніс до каси 10 % вартості путівки

301

652

270,00

3

Здано до банку грошові кошти, отримані від працівника

311

301

270,00

4

Перераховано Фонду грошові кошти у вигляді часткової оплати вартості путівки

652

311

270,00

5

Видано путівку працівнику

025

2700,00

 

У Податковому розрахунку за формою № 1 ДФ підприємством відображається з ознакою доходу «156» вартість путівки в ДЗО в частині, сплаченій за рахунок коштів ФТВП (2430,00 грн.).

 

ВИКОРИСТАНІ НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ ТА СКОРОЧЕННЯ

КЗпП — Кодекс законів про працю України від 10.12.71 р.

ПК — Податковий кодекс України від 02.12.2010 р. № 2755-VI.

Закон № 2240 — Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-III.

Закон про ЄСВ — Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI.

Інструкція № 5 — Інструкція зі статистики заробітної плати, затверджена наказом Держкомстату України від 13.01.2004 р. № 5.

Порядок № 12 — Порядок отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затверджений постановою правління ФТВП від 25.02.2009 р. № 12.

Порядок № 17 — Порядок фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затверджений постановою правління ФТВП від 25.02.2009 р. № 17.

Постанова № 5 — постанова правління ФТВП «Про затвердження граничних норм витрат на харчування, лікування та культурне обслуговування дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення на 2013 рік» від 05.03.2013 р. № 5.

Положення № 25 — Положення про комісію (уповноваженого) підприємства, установи, організації із загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затверджене постановою правління ФТВП від 23.06.2008 р. № 25.

ДЗО — дитячий заклад оздоровлення.

ФТВП — Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

ЄБПЗ — Єдина база податкових знань, розміщена на офіційному сайті ДПСУ (www.sts.gov.ua).

ЄСВ — єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

ПДФО — податок на доходи фізичних осіб.

ПСП — податкова соціальна пільга.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі