Теми статей
Обрати теми

Збереження посад працівників, обраних до профспілкових органів

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Збереження посад працівників, обраних до профспілкових органів

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки та фінансової політики Міністерства охорони здоров’я України

 

Працівника закладу охорони здоров’я, який працював на посаді лікаря невідкладних станів, було обрано головою виборного органу первинної профспілкової організації. Чи зобов’язаний заклад охорони здоров’я надати такому працівнику роботу за попередньою посадою після закінчення терміну повноважень голови виборного органу первинної профспілкової організації? Чи зберігається у цьому випадку надбавка за тривалість безперервної роботи, яку отримував працівник на посаді лікаря невідкладних станів?

(м. Донецьк)

 

Відповідно до

ст. 41 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» від 15.09.99 р. № 1045-XIV працівникам, звільненим з роботи в зв'язку з обранням їх до складу виборних профспілкових органів, після закінчення терміну їх повноважень надається попередня робота (посада) або за згодою працівника інша рівноцінна робота (посада).

Таким чином, після закінчення терміну повноважень голови виборного органу первинної профспілкової організації адміністрація закладу охорони здоров'я повинна надати працівнику роботу за попередньою посадою лікаря невідкладних станів. При цьому для працівника

зберігається надбавка за тривалість безперервної роботи у розмірі, яку він отримував до роботи у виборному профспілковому органі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі