Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

БЮДЖЕТНИКАМ ДОЗВОЛЕНО ПЕРЕДОПЛАТУ ДРУКОВАНИХ ВИДАНЬ

Постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2008 р. № 1065 доповнено п.п. 6 п. 4 постанови «Деякі питання організації бюджетного процесу» від 26.11.2008 р. № 1036 (див. «Оплата праці», 2008, № 11, с. 4), у зв'язку з чим бюджетним установам та організаціям

дозволено передоплату періодичних друкованих видань.

Зміни набули чинності 13.12.2008 р.

 

ВИМОГИ ПРОФСПІЛОК ЩОДО НЕДОПУЩЕННЯ ЗНИЖЕННЯ ЗАРПЛАТИ БЮДЖЕТНИКІВ

З метою захисту трудових, соціально-економічних прав трудящих ЦК профспілок працівників освіти і науки, охорони здоров'я, культури, держустанов, соціальної сфери прийняв постанову «Про дії профспілок, спрямовані на захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників галузей бюджетної сфери України в умовах фінансової кризи» від 09.12.2008 р. № 2. Зокрема, у ньому йдеться про прийняття ЦК профспілок рішення про схвалення та направлення Президенту, Прем'єр-міністру та Верховній Раді України вимоги щодо скасування:

— постанови КМУ «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери» від 25.10.2008 р. № 939, згідно з якою посадовий оклад (тарифна ставка) працівника 1-го тарифного розряду встановлюється в розмірі 545 грн. на місяць;

— постанови КМУ «Деякі питання організації бюджетного процесу» від 26.11.2008 р. № 1036,

як прийнятих з порушенням принципу верховенства права, закріпленого у ст. 8 і ст. 113 Конституції України

.

 

НОВІ ФОРМИ ПЕРВИННОЇ ОБЛІКОВОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ

Наказом Держкомстату від 05.12.2008 р. № 489 затверджено нові типові форми первинної облікової документації зі статистики праці:

— № П-1 «Наказ (розпорядження) про прийняття на роботу»;

— № П-2 «Особова картка працівника»;

— № П-3 «Наказ (розпорядження) про надання відпустки»;

— № П-4 «Наказ (розпорядження) про припинення трудового договору (контракту)»;

— № П-5 «Табель обліку використання робочого часу»;

— № П-6 «Розрахунково-платіжна відомість працівника»;

— № П-7 «Розрахунково-платіжна відомість (зведена)».

Нові форми запроваджуються з 1 січня 2009 року

. Аналогічні форми первинної облікової документації старого зразка з цієї ж дати втрачають чинність.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ФОРМИ ДОВІДОК ПРО ЗАРПЛАТУ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ (ПЕРЕРАХУНКУ) ПЕНСІЙ

Постановою правління Пенсійного фонду України від 30.10.2008 р. № 19-11 затверджено форми довідок про заробітну плату, що подаються для призначення (перерахунку) пенсії відповідно до Закону України «Про державну службу».

 

МАТЕРІАЛЬНА ДОПОМОГА НА ОЗДОРОВЛЕННЯ: З УРАХУВАННЯМ ПІДВИЩЕНЬ

У листі

від 05.11.2008 р. № 645/13/155-08 Мінпраці нагадує, що працівники, які обіймають посади педагогічних та науково-педагогічних працівників, мають право на отримання допомоги на оздоровлення при наданні їм щорічної відпустки. Виплата допомоги здійснюється за місцем основної роботи при наданні чергових відпусток згідно з графіком.

Посадові оклади окремих педагогічних працівників, які мають відповідні звання (старший викладач, викладач-методист) або працюють у спеціалізованих закладах, формуються

з урахуванням підвищень. А отже, матеріальна допомога на оздоровлення виплачується виходячи з підвищених окладів. Доплати і надбавки до посадового окладу при розрахунку матеріальної допомоги до уваги не беруться.

 

ІНФЛЯЦІЯ В ЛИСТОПАДІ 2008 РОКУ

За даними Держкомстату України, індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) в листопаді 2008 року до попереднього місяця склав 101,5 %, за період січень — листопад 2008 року — 119,8 %.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі