Теми статей
Обрати теми

Як оплачується тимчасове замісництво

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Як оплачується тимчасове замісництво

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Як оплачується працівнику тимчасове замісництво головного лікаря за час його відпустки або перебування у відрядженні, на курсах підвищення кваліфікації або хвороби?

(Хмельницька обл.)

 

Через відсутність в Україні нормативних актів щодо питання замісництва керівника та умов оплати праці працівника, що заміщує його за цей період, на території України застосовуються законодавчі акти СРСР, якщо вони не суперечать Конституції України (

постанова Верховної Ради України від 24.08.91 р. № 1545-ХІІ). У зв’язку цим у разі тимчасового замісництва відсутнього керівника застосовується порядок оплати, затверджений Державним Комітетом СРСР з питань праці та заробітної плати (роз’яснення від 29.12.65 р. № 30/39 з урахуванням змін, унесених постановою Державного Комітету СРСР з питань праці та заробітної плати та Секретаріату ВЦРПС від 11.12.86 р. № 521/30-18).

На період тимчасової відсутності керівника закладу наказом по закладу на одного з його

заступників (як правило, це перший заступник) покладаються обов’язки головного лікаря, при цьому доплата або різниця між посадовими окладами йому не виплачується.

Якщо тимчасове виконання обов’язків керівника, його заступника, керівника структурним підрозділом (завідувача відділенням) та головної медичної сестри покладається

на іншого медичного працівника, йому виплачується різниця між його посадовим окладом і окладом того керівника, якого він заміщує.

Отже, у разі покладання виконання обов’язків головного лікаря, заступника головного лікаря, завідувача відділенням на лікаря або обов’язки старшої медичної сестри — на медичну сестру, оформлюється наказ про тимчасове переведення працівника на одну з цих посад з виплатою різниці між його посадовим окладом і окладом відповідного керівника.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі