Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ ЗА РАХУНОК ДЕРЖБЮДЖЕТУ

Постановою КМУ від 17.07.2009 р. № 734 затверджено Порядок направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного бюджету.

Порядок визначає категорії дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Насамперед оздоровлюються діти-сироти, діти, позбавлені батьківської опіки, діти-інваліди, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, а також діти, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Придбані за рахунок коштів державного бюджету путівки до дитячих закладів надаються безкоштовно або з частковою оплатою їх вартості (у розмірі 10, 20, 30 і 50 % вартості путівки), що здійснюється за рахунок батьків (осіб, які їх замінюють) або інших джерел, не заборонених законодавством.

Дитина має право на безкоштовне або пільгове забезпечення за рахунок коштів держбюджету путівкою до дитячого закладу

один раз на рік за умови, що така путівка не надавалася їй у поточному році за рахунок коштів місцевих бюджетів .

Постанова набрала чинності

27 липня 2009 року.

 

УНЕСЕНО ДОПОВНЕННЯ ДО ПОРЯДКУ ОБЧИСЛЕННЯ СТАЖУ ДЕРЖСЛУЖБИ

Постановою КМУ від 17.07.2009 р. № 730 унесено доповнення до п. 3 Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою КМУ від 03.05.94 р. № 283. Так, при обчисленні стажу держслужби враховуватиметься час роботи на посадах керівних працівників та спеціалістів у виконавчих органах асоціацій органів місцевого самоврядування, але тільки за певних умов: якщо до цього працівник перебував на державній службі або у службі в органах місцевого самоврядування і після закінчення роботи в зазначених органах повернувся на державну службу, службу в органах місцевого самоврядування.

Постанова набрала чинності

23 липня 2009 року.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО КВАЛІФІКАЦІЙНУ ХАРАКТЕРИСТИКУ ПРАЦІВНИКА СОЦІАЛЬНОЇ СЛУЖБИ

Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту наказом від 17.07.2009 р. № 2512 затвердило кваліфікаційну характеристику

працівника центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який здійснює соціальний супровід прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Нагадаємо, що постановою КМУ від 24.09.2008 р. № 866 було затверджено Порядок здійснення органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини. Ним було визначено, що безпосереднє ведення справ та координація діяльності із захисту прав дітей, зокрема дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, покладаються на служби у справах дітей.

Тепер стали відомі професійні вимоги до працівника соціальної служби цього напрямку.

 

ПІЛЬГИ ДЛЯ ГРОМАДЯН, ЯКІ ПРОЖИВАЮТЬ І ПРАЦЮЮТЬ У ГІРСЬКІЙ МІСЦЕВОСТІ

Кабінет Міністрів України в роз’ясненні від 01.08.2009 р. пояснив, що питання надання пільг громадянам, які отримали статус особи, котра проживає та працює (навчається) на території населеного пункту, якому надано статус гірського, законодавством урегульовано.

До таких пільг належать:

— підвищення на 25 % тарифних ставок і посадових окладів працівників, військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ і Державної кримінально-виконавчої служби;

— збільшення на 20 % розміру державних пенсій, стипендій, усіх передбачених законодавством видів державної матеріальної допомоги.

 

САНАТОРНО-КУРОРТНІ ПУТІВКИ, ВИДАНІ ЗА СТАРОЮ ФОРМОЮ ДОВІДКИ № 070/о, МАЮТЬ ПРИЙМАТИСЯ ДО ЗАРАХУВАННЯ

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в листі від 24.07.2009 р. № 06-32-1544 роз’яснив, що контролюючі органи Фонду не можуть пред’являти претензії страхувальникам у разі прийняття ними рішення щодо виділення путівки застрахованій особі на підставі довідки форми № 070/о старого зразка.

Нагадаємо, що наказом МОЗ України від 30.04.2009 р. № 288 затверджено нову форму довідки № 070/о для отримання санаторно-курортних путівок. Ураховуючи, що за видачу такої довідки відповідають органи охорони здоров’я, а також те, що наявність навіть старої форми довідки № 070/о свідчить про необхідність отримання застрахованою особою санаторно-курортного лікування, Фонд доходить висновку: отримані в такому разі путівки (за старими формами довідки) вважаються використаними за призначенням і мають бути прийняті до зарахування органами Фонду.

 

ВИПРАВЛЯЄМО ПОМИЛКУ ЩОДО НЕСПЛАТИ ВНЕСКІВ ДО ФСС ТВП

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в листі від 24.06.2009 р. № 02-24-1300 надав роз’яснення, присвячене відповідальності страхувальників при самостійному виявленні своєчасно не нарахованих і не сплачених внесків.

Так, у разі якщо страхувальник самостійно виявив помилку, що призвела до ненарахування і несплати внесків, він зобов’язаний:

— донарахувати відповідну суму внесків;

— нарахувати пеню на всю суму недоїмки за весь період прострочення платежу і відобразити її в рядку 3.2 таблиці III форми Ф4-ФСС з ТВП у тому звітному періоді, коли було виявлено помилку;

— протягом 5 робочих днів від дня виявлення помилки письмово повідомити про це Фонд.

При дотриманні зазначених вище вимог штраф за неповну сплату внесків

, передбачений ст. 30 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-III, не застосовується.

 

ПРОФЕСІЙНИХ СВЯТ СТАЛО БІЛЬШЕ

Указом Президента України від 22.07.2009 р. № 569/2009 установлено нове професійне свято — День працівника державної виконавчої служби, що відзначатиметься щороку 17 грудня.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі