Теми статей
Обрати теми

Чи зараховується стаж роботи на посаді психолога до педагогічного стажу

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Чи зараховується стаж роботи на посаді психолога до педагогічного стажу

 

Людмила КУНГУРЦЕВА, головний спеціаліст відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Міністерства освіти і науки України

 

Посаду психолога психіатричної лікарні в липні 2008 року було перейменовано на практичного психолога (відповідно до змін, унесених до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.02.2000 р. № 33). З січня 2009 року особа, яка обіймала цю посаду, перейшла працювати з лікарні до навчального закладу. Чи зараховуватиметься стаж роботи на посаді психолога, а також час роботи з липня по грудень 2008 року на посаді практичного психолога до педагогічного стажу для встановлення надбавки за вислугу років?

(м. Київ)

 

Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним і науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти

затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 р. № 78. Дія Порядку поширюється на педагогічних та науково-педагогічних працівників, перелік посад яких затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963, і на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів та установ освіти.

Посада практичного психолога входить до зазначеного переліку, тому періоди роботи на цій посаді зараховуються до стажу для виплати надбавки за вислугу років.

Посада психолога закладів охорони здоров’я не є педагогічною

, і тому періоди роботи на цій посаді не зараховуються до стажу для виплати надбавки за вислугу років.

Тобто зазначеному працівнику до стажу для виплати надбавки за вислугу років зараховується тільки період роботи на посаді практичного психолога (з липня по грудень 2008 року)

за умови, що оплата праці здійснювалася за нормативними документами Міністерства освіти і науки України.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі