Теми статей
Обрати теми

Присвоєння кваліфікації водіям

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Присвоєння кваліфікації водіям

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Який порядок присвоєння кваліфікації I або II класу водіям, які працюють у закладах охорони здоров’я, та встановлення надбавок за класність?

(м. Одеса)

 

Порядок присвоєння водіям кваліфікацій визначено в Методичних вказівках підвищення професійної майстерності водіїв (КД 238 УРСР 220-90), розроблених Мінавтотрансом України, згідно з якими водію в процесі роботи на автотранспорті може бути присвоєно кваліфікацію I або II класу після направлення на перепідготовку (підвищення кваліфікації).

Для присвоєння II класу в посвідченні водія повинен бути дозвіл на керування транспортними засобами категорій В, С, Е або Д, або Д та Е, а також безперервний стаж роботи водієм III класу не менше трьох років.

Для присвоєння I класу повинен бути дозвіл на керування транспортними засобами категорій В, С, Д та Е, а також безперервний стаж роботи водієм II класу не менше двох років.

Присвоєння водіям I та II класів здійснюється кваліфікаційними комісіями підприємства, в якому він працює, до складу яких, крім осіб, визначених у загальних положеннях Єдиного тарифно-кваліфікаційного довідника робіт та професій, включається також працівник служби безпеки руху.

Рішення кваліфікаційної комісії затверджується наказом керівника підприємства, організації, після чого водію встановлюється надбавка за класність у розмірах, визначених п.п. 4.5.2 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров‘я України від 05.10.2005 р. № 308/519.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі