Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268

Редакція ОП
Постанова від 27.05.2009 р. № 504

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268

Постанова від 27.05.2009 р. № 504

 

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Підпункт 1 «в» пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» доповнити після абзацу другого новим абзацом такого змісту:

«

Надбавка не встановлюється сільським, селищним головам, їх заступникам та іншим керівним працівникам і спеціалістам апарату сільських і селищних рад та їх виконавчих органів.».

У зв’язку з цим абзаци третій і четвертий вважати відповідно абзацами четвертим і п’ятим.

2.

Збільшити на 50 відсотків посадові оклади сільських, селищних голів, їх заступників та керівних працівників і спеціалістів апарату сільських і селищних рад та їх виконавчих органів, затверджені додатком 54 до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268.

 

Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

 

ЗМІНЕНО УМОВИ ОПЛАТИ ПРАЦІ КЕРІВНИКІВ ТА СПЕЦІАЛІСТІВ сільських і селищних рад

 

Зміни, унесені Кабінетом Міністрів України до постанови КМУ «Про впорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 (далі — постанова № 268), стосуються умов оплати праці керівних працівників та спеціалістів апарату сільських і селищних рад та їх виконавчих органів (далі — керівники та спеціалісти сільських і селищних рад). Зміни зводяться до такого.

Перше

. У структурі заробітної плати керівників та спеціалістів сільських і селищних рад тепер не буде надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи.

Нагадаємо, що встановлення такої надбавки передбачено п.п. 1 «в» п. 2 постанови № 268. Тепер же цей підпункт доповнено новим абзацом, згідно з яким керівникам та спеціалістам сільських і селищних рад

надбавка за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи не встановлюється.

Друге

. Як компенсацію зменшення заробітної плати внаслідок скасування надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи КМУ постановив збільшити на 50 % посадові оклади керівникам та спеціалістам сільських і селищних рад, затверджені додатком 54 до постанови № 268.

Постанова, що коментується, набрала чинності з дня її офіційного опублікування, тобто

з 30.05.2009 р. Таким чином, з цієї дати посадові оклади керівників та спеціалістів сільських і селищних рад має бути переглянуто в бік збільшення — на 50 %, а надбавку за високі досягнення у праці або виконання особливо важливої роботи — знято.

 

Людмила ТРОХИМЕНКО, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі