Теми статей
Обрати теми

Доплата за суміщення посад медичних працівників

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Доплата за суміщення посад медичних працівників

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Чи можна встановити доплату за суміщення професій (посад) у розмірі по 50 % посадового окладу одночасно двом медичним сестрам, які мають вищу кваліфікаційну категорію, якщо за штатним розписом є вакантна посада медичної сестри І кваліфікаційної категорії?

(м. Луцьк)

 

Відповідно до

п. 3.1 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови оплати праці), працівникам, які виконують у тому ж закладі поряд зі своєю основною роботою додаткову роботу за іншою посадою (професією), здійснюється доплата за суміщення в розмірі до 50 % посадового окладу, установленого за основною посадою. Конкретний розмір цієї доплати встановлюється керівником закладу залежно від кваліфікації працівника, складності та обсягу виконуваних робіт.

Слід зазначити, що всі види доплат та надбавок установлюються в межах затвердженого обсягу асигнувань на оплату праці.

Отже, якщо в закладі є вакантна посада медичної сестри I кваліфікаційної категорії, двом медичним сестрам, які мають вищу кваліфікаційну категорію, може бути встановлено доплату за суміщення посад в розмірі 50 % їх посадового окладу за наявності коштів фонду оплати праці. Якщо коштів фонду недостатньо, їм може бути встановлено зазначену доплату в меншому розмірі в межах фонду за вакантною посадою.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі