Теми статей
Обрати теми

Виправлення у трудовій книжці, якщо підприємство ліквідоване

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Виправлення у трудовій книжці, якщо підприємство ліквідоване

 

Ганна ХОРОШКО, головний спеціаліст відділу соціально-трудових відносин та оплати праці Головного управління праці й соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

У підприємства, на якому працював працівник, було змінено назву. На цей час воно вже ліквідоване без правонаступника. Якщо у трудовій книжці зроблено неправильний запис та не виправлено назву підприємства, хто повинен це зробити?

(м. Харків)

 

Відповідно до

п. 2.6 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України та Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.93 р. № 58 (далі — Інструкція № 58), у разі виявлення неправильного або неточного запису відомостей про роботу, переведення, а також про нагородження та заохочення тощо, виправлення виконується власником або уповноваженим ним органом, де було зроблено відповідний запис. При цьому власник або уповноважений ним орган за новим місцем роботи зобов'язаний надати працівнику в цьому необхідну допомогу.

Згідно з

п. 2.8 Інструкції № 58 якщо підприємство, яке зробило неправильний або неточний запис, ліквідоване, відповідний запис робиться правонаступником і засвідчується печаткою, а в разі його відсутності — вищестоящою організацією, якій було підпорядковане підприємство, а в разі і її відсутності — облархівом, держархівом м. Києва, держархівом м. Севастополя і держархівом при Раді Міністрів Криму.

Якщо за час роботи працівника назва підприємства змінюється, то про це окремим порядком

у графі 3 трудової книжки робиться запис: «Підприємство таке-то з такого-то числа перейменоване на таке-то», а у графі 4 проставляється підстава перейменування — наказ (розпорядження), його дата та номер (п. 2.15 Інструкції № 58).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі