Теми статей
Обрати теми

Надбавка за почесне звання «Заслужений працівник освіти»

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Надбавка за почесне звання «Заслужений працівник освіти»

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Директор ліцею має почесне звання «Заслужений працівник освіти». У цьому самому навчальному закладі він веде педагогічну роботу. Як правильно має нараховуватися надбавка за таке почесне звання: окремо на посадовий оклад директора, чи й на години педагогічного навантаження?

(м. Жовті Води, Дніпропетровська обл.)

 

Оплата праці педагогічних та науково-педагогічних працівників здійснюється на підставі

постанови Кабінету Міністрів України «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298 та наказу Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557.

Згідно із зазначеними нормативними документами педагогічним та науково-педагогічним працівникам за почесне звання «Заслужений» працівник України, СРСР, союзних республік СРСР

встановлюється надбавка в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

Відповідно до

Указу Президента України «Про почесні звання України» від 29.06.2001 р. № 476/2001 почесне звання «Заслужений працівник освіти України» присвоюється організаторам освіти, працівникам органів управління освітою і навчальних закладів, педагогічним (у тому числі й учителям, викладачам), науково-педагогічним працівникам навчальних закладів за значні досягнення в розвитку освіти, успіхи у професійній діяльності, підготовці висококваліфікованих кадрів.

Ураховуючи вищевикладене, вважаємо: якщо за основною посадою директор ліцею

отримує надбавку за почесне звання «Заслужений працівник освіти України», то й за здійснення викладацької діяльності як учитель у цьому самому навчальному закладі (360 годин на рік) він також має право отримувати таку надбавку.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі