Теми статей
Обрати теми

Надбавка за вислугу років за час служби в армії на посадах санітарного інструктора, фельдшера, завідувача польової аптеки

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Надбавка за вислугу років за час служби в армії на посадах санітарного інструктора, фельдшера, завідувача польової аптеки

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

У 1962 році працівник закінчив медучилище, яке здійснювало підготовку спеціалістів для армії. Упродовж 1963 — 1965 років він служив в армії на посадах санітарного інструктора, фельдшера, завідувача польової аптеки. Чи враховуються йому ці роки до стажу, що дає право на надбавку за вислугу років?

(м. Донецьк)

 

Згідно з

Порядком виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров'я, затвердженим постановою КМУ від 29.12.2009 р. № 1418 (далі — Порядок № 1418), медичним працівникам з 1 січня 2010 року установлено надбавку за вислугу років.

Розмір цієї надбавки встановлюється працівникам до посадового окладу залежно від стажу роботи: понад три роки — 10 %, понад 10 років — 20 %, понад 20 років — 30 %.

Згідно з

Порядком № 1418 до стажу роботи для нарахування надбавки за вислугу років включається весь час роботи на посадах лікарів усіх спеціальностей та фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей у державних та комунальних закладах охорони здоров'я.

Крім того, згідно з

п. 4 Порядку № 1418 до стажу роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років, зараховується час строкової військової служби, якщо працівник до призову на військову службу працював на посадах лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою в державних та комунальних закладах охорони здоров'я, і впродовж трьох місяців після звільнення з військової служби (без урахування часу проїзду на постійне місце проживання) був прийнятий на роботу на одну із зазначених посад до державного чи комунального закладу охорони здоров'я. При цьому час навчання в закладах вищої освіти не зараховується до стажу роботи, що дає право на таку надбавку.

З огляду на викладене, якщо особа після закінчення медичного училища

не працювала на перелічених вище посадах та була призвана на військову службу, період навчання в училищі та час строкової служби не зараховуються до стажу роботи, що дає право на надбавку за вислугу років.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі