Теми статей
Обрати теми

Уведення посади зубного лікаря

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Уведення посади зубного лікаря

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

До якої категорії медичного персоналу належить посада «лікар зубний». Який посадовий оклад установлюється працівнику, який обіймає цю посаду, та яким чином така посада вводиться до штатного розпису поліклініки?

(м. Київ)

 

Відповідно до

п. 15 розділу «Фахівці» Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників «Випуск 78. «Охорона здоров'я» на посаду «лікар зубний» зараховуються фахівці з неповною вищою освітою (молодший спеціаліст) за напрямом підготовки «медицина», спеціальністю «стоматологія».

Згідно з

Положенням про атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою, затвердженим наказом МОЗ України від 23.11.2007 р. № 742, молодші спеціалісти з медичною освітою, що працюють на посадах лікарів зубних, атестуються за спеціальністю «стоматологія».

Посадовий оклад лікарю зубному визначається з урахуванням

п.п. 2.2.8 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених наказом Мінпраці України та МОЗ України від 05.10.2005 р. № 308/519, тобто за 7 — 10 тарифними розрядами ЄТС залежно від наявної кваліфікаційної категорії.

Разом з тим відповідно до

п. 5 Приміток до додатка 28 наказу МОЗ України «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров'я» від 23.02.2000 р. № 33 посади зубних лікарів можуть вводитися замість посад лікарів-стоматологів усіх найменувань. Тобто, керуючись п. 2 цього наказу, керівник поліклініки має право у зв'язку з виробничою необхідністю ввести посаду зубного лікаря замість посади лікаря-стоматолога незважаючи на те, що зазначені посади належать до різних категорій медичного персоналу.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі