Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

З 01.01.2011 р. ПОДАВАТИМЕТЬСЯ ПОДАТКОВА ДЕКЛАРАЦІЯ З ПДФО

Верховна Рада Законом України від 08.07.2010 р. № 2457-VI унесла низку змін до деяких законодавчих актів у зв'язку з прийняттям Бюджетного кодексу.

Зокрема, зміни стосуються і Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 р. № 889-ІV. Так, з 01.01.2011 р. податковий агент буде зобов'язаний подавати до органу державної податкової служби за місцем його реєстрації

податкову декларацію щодо податку з доходів фізичних осіб за базовий податковий період, що дорівнює календарному місяцю, за формою, установленою центральним податковим органом, про загальні суми доходів, нарахованих на користь платників податку, та загальні суми податку з доходів фізичних осіб, утриманих з цих доходів, а також обсягах перерахованого податку до бюджету. Нагадаємо, що на сьогодні податкові агенти подають до податкових органів за підсумками кварталу звіт за формою № 1ДФ, що не має статусу податкової декларації. Мабуть, з 2011 року на зміну цьому звіту прийде нова форма податкової декларації.

Закон набирає чинності 01.01.2011 р.

 

ЗБІЛЬШЕНО РОЗМІРИ ДОПОМОГИ ПО БЕЗРОБІТТЮ

Постановою правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі — Фонд) від 19.08.2010 р. № 190 укотре у 2010 році переглянуто в бік збільшення розміри допомоги по безробіттю. Такі виплати диференційовано за періодами року, що відповідають змінам розміру прожиткового мінімуму у 2010 році.

Так, на період вересень — грудень 2010 року

допомоги по безробіттю на 2010 рік установлено в таких мінімальних розмірах:

з 1 вересня — 480 грн., з 1 жовтня — 490 грн., з 1 грудня — 500 грн. для осіб, які

:

— визнані в установленому порядку безробітними та протягом 12 місяців, що передують початку безробіття, працювали менше 26 календарних тижнів;

— бажають поновити трудову діяльність після тривалої (понад 6 місяців) перерви;

— застраховані та звільнені з останнього місця роботи на підставах, передбачених ст. 37 КЗпП (працівника направлено згідно з постановою суду на примусове лікування), п. 3 ст. 40 КЗпП (систематичне невиконання працівником без поважних причин покладених на нього обов'язків), п. 4 ст. КЗпП (прогул без поважних причин), п. 7 ст. 40 КЗпП (поява на роботі в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп'яніння), п. 8 ст. 40 КЗпП (вчинення за місцем роботи розкрадання), ст. 41 КЗпП (грубе порушення трудових обов'язків керівником, його заступниками, головним бухгалтером, його заступниками, службовими особами митних органів, державних податкових інспекцій, державної контрольно-ревізійної служби та органів державного контролю за цінами; винні дії працівника, який безпосередньо обслуговує грошові чи товарні цінності; здійснення працівником, який виконує виховні функції, аморального вчинку, несумісного з продовженням цієї роботи) і ст. 45 КЗпП (на вимогу профспілкового чи іншого уповноваженого на представництво трудовим колективом органу);

— шукають роботу вперше,

а також інших незастрахованих осіб, визнаних у встановленому порядку безробітними;

з 1 вересня — не менше 665 грн., з 1 жовтня — не менше 680 грн., з 1 грудня — не менше 700 грн. для

:

— застрахованих осіб, яких визнано в установленому порядку безробітними та які протягом 12 місяців, що передують початку безробіття, працювали на умовах повного чи неповного робочого дня (тижня) не менше 26 календарних тижнів і сплачували страхові внески (включаючи випадки перерви страхового стажу з поважних причин: навчання на денній формі, строкова військова служба, догляд за інвалідом I групи або дитиною-інвалідом віком до 18 років чи пенсіонером, який за експертним медичним висновком потребує постійного стороннього догляду, тощо; за умови реєстрації особи в місячний строк після закінчення цієї перерви в державній службі зайнятості як безробітної).

Одночасно визнано такою, що втратила чинність, постанову правління Фонду «Про мінімальний розмір допомоги по безробіттю у 2010 році» від 20.05.2010 р. № 175.

Постанова застосовується з 01.09.2010 р.

 

ЗМІНЕНО ПОРЯДОК ВИПЛАТИ ГРОШОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

Наказом Міністерства внутрішніх справ України від 08.06.2010 р. № 230 унесено зміни до наказу МВС «Про впорядкування структури та умов грошового забезпечення осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ» від 31.12.2007 р. № 499. Змін зазнали Інструкція про порядок виплати грошового забезпечення особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, затверджена наказом МВС від 31.12.2007 р. № 499, і додатки до наказу МВС від 31.12.2007 р. № 499.

Зокрема, унесені поправки стосуються умов виплати грошового забезпечення за час перебування в розпорядженні органу внутрішніх справ, за час відпусток, режиму праці та відпочинку при несенні служби в нічний час, а також змін діапазонів посадових окладів для деяких категорій осіб у схемах посадових окладів.

Керівникам структурних підрозділів центрального апарату МВС, начальникам головних управлінь, управлінь МВС в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, на залізницях, медичних реабілітаційних центрів, ректорам вищих навчальних закладів, керівникам інших підрозділів, підпорядкованих МВС, доручено забезпечити виплату грошового забезпечення з урахуванням унесених змін (вимог цього наказу).

Наказ набрав чинності 20.09.2010 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі