Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

ПІДВИЩЕНО ВИПЛАТИ ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ

Президент України підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» про виплату допомоги при народженні дитини» від 17.03.2011 р. № 3164-VI.

Законом викладено в новій редакції ст. 12 Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» від 21.11.92 р. № 2811-ХІІ (далі — Закон № 2811), що встановлює розмір допомоги при народженні дитини. Нагадаємо, що допомога при народженні дитини нараховується виходячи з

розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, установленого на день народження дитини.

Отже, розмір матеріальної допомоги, що виплачується батькам, становитиме:

— за першу дитину — у сумі, кратній розміру 30 таких прожиткових мінімумів (на сьогодні це

24960 грн.);

— за другу дитину — 60 прожиткових мінімумів (нині —

49920 грн.);

— за третю і наступних дітей — 120 прожиткових мінімумів (сьогодні —

99840 грн.).

Виплата допомоги буде здійснюватися

одноразово в десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта допомоги на першу дитину виплачуватиметься протягом подальших 24 місяців, на другу дитину — 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину — 72 місяців рівними частинами в порядку, установленому Кабінетом Міністрів України.

Закон набере чинності

з дня його опублікування.

У попередній редакції ст. 12 Закону № 2811 було передбачено відповідно 22, 45 і 90 розмірів прожиткового мінімуму. З урахуванням розміру прожиткового мінімуму на сьогодні це дорівнює

18304 грн., 37440 грн. і 74880 грн. Зараз частина допомоги в розмірі 9 прожиткових мінімумів виплачується відразу, а решта — щомісяця протягом 12 місяців на першу дитину, 24 місяців — на другу, 36 місяців — на третю та кожну наступну дитину.

Таким чином, Законом збільшено не лише розміри допомоги, а й строки її виплати.

 

ПОДАТКОВУ ДЕКЛАРАЦІЮ З ПДФО СКАСОВАНО

7 квітня 2011 року Парламент прийняв Закон (законопроект за № 8355-д), яким уносяться зміни до Податкового кодексу України.

Законом

вилучено з чинного Податкового кодексу України норму (п.п. «д» п. 176.2), згідно з якою особи, що мають статус податкових агентів, зобов'язані подавати до органу державної податкової служби за місцем реєстрації податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб за базовий податковий період, що дорівнює календарному місяцю (форму затверджено наказом ДПАУ від 31.01.2011 р. № 58).

 

ЗАТВЕРДЖЕНО НОВУ ІНСТРУКЦІЮ ПРО СЛУЖБОВІ ВІДРЯДЖЕННЯ

Мінфін наказом від 17.03.2011 р. № 362 виклав у новій редакції Інструкцію про службові відрядження в межах України та за кордон, затверджену наказом від 13.03.98 р. № 59. Тепер сфера дії цього документа звужена та регулює тільки

службові поїздки працівників органів державної влади та установ і організацій, що повністю або частково фінансуються з державного бюджету.

Серед нововведень слід відзначити відсутність згадки щодо посвідчення про відрядження. Так, п. 4 розд. ІІ нової Інструкції приписує для визначення розміру добових орієнтуватися

на наказ про відрядження та відповідні підтверджуючі документи.

У додатку до Інструкції наведено форму Журналу реєстрації відряджень.

 

ІНФЛЯЦІЯ В БЕРЕЗНІ 2011 РОКУ

За даними Держкомстату України, індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) в березні 2011 року склав

101,4 %.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі