Теми статей
Обрати теми

З 1 вересня 2011 року практичний психолог школи матиме право на отримання надбавки за престижність праці

Редакція ОП
Відповідь на запитання

З 1 вересня 2011 року практичний психолог школи матиме право на отримання надбавки за престижність праці

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

 

У загальноосвітньому навчальному закладі на 0,5 ставки працює практичний психолог. Також він має години педагогічного навантаження — викладає біологію. Чи має право такий працівник на отримання 20-відсоткової надбавки за престижність праці?

(с. Софіївка, Миколаївська обл.)

 

На сьогодні виплата вищезазначеної надбавки здійснюється відповідно до

постанови Кабінету Міністрів України від 05.10.2009 р. № 1130.

Зазначеною

постановою передбачено встановлення 20-відсоткової надбавки лише вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації державної та комунальної форм власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників.

Отже, практичному психологу така надбавка не встановлювалась, у тому числі й на педагогічне навантаження.

Постановою Кабінету Міністрів України «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-техніч-них навчальних закладів, вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування»

від 23.03.2011 р. № 373 з 01.09.2011 р. передбачено встановлення надбавки у розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) усім категоріям педагогічних працівників дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування. Це стосується й практичних психологів шкіл.

Надбавка буде встановлюватися на весь обсяг навчального навантаження, що виконується працівником.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі