Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

ВИД ДІЯЛЬНОСТІ ФІЗИЧНОЇ ОСОБИ — ПІДПРИЄМЦЯ — З ІНФОРМАЦІЇ ДЕРЖРЕЄСТРАТОРА

Пенсійний фонд у листі від 06.01.2011 р. № 167/03-30 та роз'ясненні від 13.01.2011 р. зауважив, що платниками єдиного соціального внеску є юридичні особи, які використовують працю фізичних осіб — підприємців за цивільно-правовими договорами, якщо роботи, що виконуються (послуги, які надаються), не відповідають видам діяльності, за якими здійснено державну реєстрацію їх як підприємців.

Оскільки у свідоцтві про державну реєстрацію підприємця види діяльності не зазначаються

, то для підтвердження його виду діяльності роботодавець може використовувати інформацію, надану державним реєстратором, де вказуються види діяльності підприємця відповідно до КВЕД.

 

ДПС України ПРО ФОРМУ ЗАЯВИ ДЛЯ ЗАСТОСУВАННЯ ПСП

У листі від 12.01.2011 р. № 365/6/17-0716 ДПС України роз'яснила, що

до встановлення нової форми заяви для забезпечення реалізації платниками ПДФО у 2011 році права на податкову соціальну пільгу така заява може подаватися платником податку в довільній формі. При цьому як зразок при оформленні такої заяви можна використовувати форму заяви, установлену наказом ДПАУ від 30.09.2003 р. № 461.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі