Теми статей
Обрати теми

Доплата за класне керівництво керівним працівникам не встановлюється

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Доплата за класне керівництво керівним працівникам не встановлюється

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

 

Чи може бути встановлена директору та заступникам директора школи доплата за класне керівництво, якщо вони працюють не на повну ставку? За радянських часів існував лист № 1/9-433, яким дозволялося встановлення такої доплати. Чи дійсний цей лист на сьогодні?

(м. Запоріжжя)

 

Умови оплати праці педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів визначені

Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти України від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Відповідно до

п. 36 Інструкції № 102 вчителям, викладачам, старшим викладачам, майстрам виробничого навчання та іншим педагогічним працівникам (крім керівних) загальноосвітніх навчальних закладів, вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів провадиться додаткова оплата за класне керівництво.

Ураховуючи вищевикладене, а також те, що директор навчального закладу та його заступники є керівними працівниками,

вони не мають права виконувати обов’язки класного керівника, а отже, й отримувати відповідну доплату за виконання цієї роботи, незалежно від того, працюють вони на повну або неповну ставку.

Слід зауважити, що така ж норма була передбачена й

Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників народної освіти, затвердженою наказом Міністерства народної освіти Української РСР від 30.08.91 р. № 166 (далі — Інструкція № 166), яка втратила чинність у зв’язку із введенням у дію Інструкції № 102.

Також зазначимо, що

лист від 31.08.90 р. № 1/9-433, який дозволяв установлювати директору школи та його заступникам доплату за класне керівництво, якщо вони працюють на неповну ставку, на який посилається автор звернення, був підготовлений до набрання чинності Інструкцією № 166 та Інструкцією № 102, тобто коли не було чітко визначено, що така доплата керівним працівникам узагалі не встановлюється.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі